Lenka Kryštofová výsadbou Stromů lásky předává po městech v republice poselství dobra a lásky svého manžela Toníčka

Na kutnohorském sídlišti Šipší v Opletalově ulici nedaleko úvozové cesty na Kaňk byl dnes 9. listopadu za účasti autorky projektu Stromů lásky, představitelů a zástupců města Kutné Hory, vysazen Strom lásky. Přátelskou atmosféru akce podtrhlo milé vystoupení dětí z MŠ 17. listopadu. 

„Jsem velice ráda, že také město Kutná Hora se zapojilo do projektu výsadby Stromu lásky, které jsou vysazovány v jedenácti městech naší krásné republiky jako například v Praze, v Litoměřicích, Karlových Varech, Plzni, ale i Brně, Kyjově nebo Vyškově,“ uvedla Lenka Kryštofová a poděkovala za spolupráci starostovi města Josefu Viktorovi (ANO), místostarostce Silvii Doušové (STAN a Šance KH), Milanu Šestákovi, referentu veřejné zeleně z technického oddělení MěÚ Kutná Hora a řediteli Technických služeb měst Jiřímu Chramostovi. Pro výsadbu v Kutné Hoře byl po dohodě s technickým oddělením vybrán strom ginkgo biloba. „Když mě paní Kryštofová oslovila s přáním vysadit u nás Strom lásky, neváhala jsem, protože považuji za ušlechtilé, že v dnešní nelehké době, kdy mnoho lidí zaujímá spíše negativní postoj, se najde člověk, který udělá něco pro ostatní. Vysadit pro někoho strom je nádherný projev lásky. Mě to dnešní milé setkání zahřálo přímo u srdce,“ řekla místostarostka Silvia Doušová.

„Strom lásky je určený pro všechny lidi, kteří milují nebo milovali a já si myslím, že v dnešní nelehké době by právě Strom lásky mohl být pro některé lidi povzbuzením. Moc bych si přála,  kdyby ke Stromu lásky chodili všichni lidé, kteří budou cítit láskyplnost, radost a naději tohoto místa,“ řekla Lenka Kryštofová, která s láskou vzpomíná na svého zesnulého muže, který ačkoli byl sám vážně nemocný, pomáhal lidem se zdravotním postižením, seniorům, všem potřebným, celý svůj život rozdával lidem dobro, lásku a naději. „Ráda bych Toníčkovo poselství dobra a lásky šířila dál a vlastně výsadba Stromů lásky je takovou přirozenou volbou tohoto poselství,“ dodala Lenka Kryštofová.

Při slavnostním vysazení stromu citovala dvě myšlenky, které napsal její manžel Antonín Jiří Kryštof:

„Mějte v srdci dobro a lásku, to je to, co náš svět nejvíce potřebuje.“

„Kdo miluje, nachází lásku a pochopení i pro ostatní.“

pra

Zavřít menu