Pozvánka: Putování ke všem čertům přes Kutnou Horu –  připravuje se orientační hra pro celé rodiny

Již v tomto období  je v Kutné Hoře  příprava na  adventní a vánoční čas v plném proudu. Je zkrátka velmi rušno a to zejména  a proto , že děti ze ZUŠ  Kutná Hora zpracovávají své návrhy  na  téma čertí rodina v Kutné Hoře. A zrovna tak i děti a dospělí z DDM Kutná Hora. A nejen ti, své projekty zpracovávají i výtvarníci, např. Hana Richterová, řezbářka z Kutné Hory. Z jejich  šikovných rukou se rodí i dvojice hravých čertích loutek.  Všichni  vyjmenovaní  se   zapojili do přípravy  orientační hry Putování ke všem čertům přes Kutnou Horu . Hru na principu orientačního běhu s volným pořadím kontrol , kde hlavní roli hrají  netradiční  čertí  kontroly, tvořené právě a hlavně dětmi,  pořádají   SOBové z oddílu orientačního běhu.  Bude ji možné absolvovat ve dne i v noci – s určitými omezeními v parcích  ( nejlépe s čelovkami či baterkami 🙂 a  je určena primárně  pro rodiny s dětmi. Nevylučuje se  však účast všech  věkových  skupin zájemců.

Po celý advent, tedy  od 28. listopadu 2021 do 6. ledna 2022 budete moci na mapě pro orientační běh Kutná Hora v měřítku 1:5000, ,tedy ve velmi podrobné mapě,  hledat schované čertí  orienťácké kontroly.  Mapy vydává Informační centrum v Kutné Hoře v Kollárově ulici  a Muzeum čokolády a čokoládovna Kutná Hora na Komenského náměstí. Ta část výtvarných čertích  děl, která bude dobře viditelná   ,  bude současně tvořit po historické Kutné Hoře   po celou dobu adventu venkovní výtvarnou  galerii.

Bližší informace sledujte na www. sobsa.cz  nebo www.oris.cz v sekci závody , popř. dotazy zasílejte na e-mailovou adresu adventak@email.cz

tz, red

 

Zavřít menu