V neděli 1. května veřejně prospěšná společnost Kutnohorsko.cz pořádá v parku U Tří pávů Májovou slavnost – symbolické zahájení šesté sezóny. Bude Vás čekat pohádka, koncert a další doprovodný program.

 

 

PROGRAM:

13:00 – 17:00 hodin

Stánek s výrobky OBLASTNÍ CHARITY CENTRA MAJÁK

BLEŠÍ TRH
Máte nepotřebné věci, které byste chtěli poslat dál? Neváhejte a přijďte jimi někomu dalšímu udělat radost!

OBČERSTVENÍ
Zastavte se v Kavárně v parku U Tří pávů! Ochutnejte domácí čerstvé langoše, něco sladkého či domácí limonády. Přijďte si užít také skákací hrady, ruské kuželky nebo air hockey

15:00 – 17:00 hodin

MALOVÁNÍ NA OBLIČEJ
Nechte si na tvář speciálními barvami namalovat zajímavé obrázky či ornamenty. Za spolupráci děkujeme DDM Dominik Kutná Hora.

15:00 hodin

POHÁDKA O Červené Karkulce
Pohádku „O červené Karkulce“ všichni dobře znají. Klauni Jeníček s Mařenkou jí však znají trochu jinak. Jak by to vypadalo, kdyby vlk byl vegetarián? Nebo kdyby si babička vlka nechala coby domácí zvíře? Nebo kdyby Karkulka cestou snědla a vypila všechno, co bylo v košíku? Klaunská pohádka, ve které je všechno jinak. Klaunská pohádka je určena dětem a jejich rodičům.

Hraje: Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky
„Léta pracujeme jako Zdravotní klauni a zároveň děláme pohádky pro děti. Proto nás nadchlo obojí spojit a vznikl z toho formát „klaunské pohádky“. Hrajeme tedy klasické pohádky klaunskou formou. A protože děti milují pohádky a klauny, užijí si v jednom představení obojí dostatek.“

16:00 hodin

Koncert mladých kutnohorských umělců – Lucie Mrňáková & Lukáš Lázňovský

Lucie Mrňáková od mala navštěvovala ZUŠ Kutná Hora, nejdříve sbor pod vedením Marcely Radoměřské, u které se také učila hře na flétnu a elektrické klávesy. Ve zpěvu se zdokonalila u Libuše Moravcové-Myřátské a nyní se zpěvu věnuje soukromě u sopranistky Olgy Jelínkové. Navštěvovala také sbor a komorní sbor Muscina pod vedením Jana Drahoty. Byla nominována na cenu Kutnohorska v kategoriích zpěvačka a hudebník roku, v obou případech se umístila na druhém místě. Od února 2013 účinkovala v muzikálu Monte Cristo Karla Svobody. Nyní se věnuje koncertní dráze a pravidelně pořádá Vánoční koncerty v Kutné Hoře.

Lukáš Lázňovský je studentem Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře a nyní hraje především s kapelou KH Band z Kutné Hory.

Hana Bendová
Kutnohorsko.cz, o.p.s.

Majova_slavnost_2016_plakat_small

Zavřít menu