Ochotnický spolek Tyl uvede reprízu úspěšného představení Kutnohorská havířina aneb jak zvládnout coribundus ještě v září

Kutnohorští ochotníci uvedli o prázdninách v rámci Kutnohorského léta již tradiční představení do nádvoří Vlašského dvora. Tentokrát vybrali hornický příběh na motivy známé pohádky Dařbuján a Pandrhola od Jana Drdy, který zasadili do prostředí Kutné Hory a upravili i scénář. Diváci se po tři večery mohli setkat se známými postavami jako je kmotr Smrťák v podání Miroslava Štrobla a také zlým Pandrholou, kterého ztvárnil Karel Polívka. Čtvrté představení, které se rozhodli věnovat jako poděkování zdravotníkům a lékařům, bylo z důvodu nepřízně počasí 2. srpna zrušeno. Uskuteční se v náhradním termínu 6. září. Pro velký zájem uvedou kutnohorští ochotníci reprízu představení pro veřejnost ještě 4. září. předprodej vstupenek bude probíhat od 10. 8. 2020 v pokladně Vlašského dvora (Průvodcovská služba).

Pod režijním vedením Veroniky Štroblové se představí: Jiří Pospíšil, Miroslav Štrobl, Martin Betuštiak, Karel Polívka, Marcela Jiroušková, Monika Krejčová, Jan Jelínek, Robert Štekr, René Svoboda, Michaela Králiková, Denisa Šebestová, Patrik Převrátil, Jiří Jirsa, Petr Koller, Tereza Piskačová, Jana Kratochvílová j. h,  Michal Marcaník j. h, Jan Nesládek j. h.

Scénář: Denisa Šebestová, Jiří Pospíšil.

Scéna a hudba: Boris Buňka.

red, Foto: Adam Plavec

Zavřít menu