Po Penzionu pro osamělé dámy uvedli kutnohorští ochotníci pohádku, březen završí hereckým koncertem Pan Halpern a pan Johnson

Po repríze úspěšné divadelní komedie s detektivní zápletkou Penzion pro osamělé dámy, ve které se 5. března pod režijním vedením Václava Veselého představili Marcela Jiroušková, Eva Bicanová, Petra Klailová a Mikuláš Ečer, j. h., uvedli kutnohorští ochotníci pohádku O Jáchymovi a nebeské bráně.

Pohádku uvedli v náhradním termínu

Premiéra se měla uskutečnit 5. prosince, ale z důvodu mimořádných opatření musela být odložena. Ochotnický spolek Tyl ji v premiéře uvedl v sobotu 19. března a ve dvou reprízách pro mateřské školy ještě 21. března. Děti měly příležitost vydat se spolu s Jáchymkem hledat kouzelné modré kytičky, které pomohou jeho nemocné babičce. Cestou malého odvážlivce čekalo setkání s čertíkem Strašpytlíkem, hejkalem, čertovou babičkou a malým andílkem. Scénář pohádky napsala Denisa Šebestová, která se zároveň spolu s Otou Fialou ujala režijního vedení. Hráli Marcela Jiroušková, Martin Betuštiak, Petra Wagenknechtová, Karel Polívka, Robert Štekr, Iva Pilcerová, Anetka a Eliška Wagenknechtovy j.h., Jáchym Jelínek j.h., Anička Morysková j. h. Pohádkou provázela Jana Kratochvílová.

Herecký koncert na jevišti malé scény již 26. března

V sobotu 26. 3. se na divadelní prkna malé scény opět vrátí pánové Halpern a Johnson v anglické hořké komedii o dvou starších mužích, kteří se setkávají nad hrobem jedné ženy. „Zesnulá Florence byla životní družkou pana Halperna a osudovou láskou pana Johnsona. Muži se nad jejím hrobem poprvé setkávají tváří v tvář. Pan Johnson se nic netušícímu panu Halpernovi představí jako dlouholetý přítel jeho ženy. Celoživotní rivalové postupně odhalují svá nejinternější tajemství a čistou pravdu o svých životech,“ je uvedeno v programu tohoto divadelního představení. Hrají: Miroslav Štrobl, Ota Fiala, hudba: Boris Buňka. Režie: Petra Wagenknechtová.

tz, pra

Zavřít menu