Pochod švihlé chůze pořádaný kutnohorskými ochotníky přilákal řadu zájemců, do průvodu se nechali strhnout i diváci

Po loňském nultém ročníku pozvali kutnohorští ochotníci veřejnost na první ročník Pochodu švihlé chůze. 7. leden je mezinárodním dnem Švihlé chůze a po celém světě se konají na oslavu tohoto svátku tradiční pochody, inspirované britským seriálem Monty Python’s Flying Circus a jeho legendární institucí Ministerstvem švihlé chůze, Ministry of Silly Walks. Kutná Hora se tak opět připojila k městům Evropy a světa, kde se tato akce koná. 

Doporučeným nikoliv však povinným outfitem byla černá buřinka či cylindr, černý oblek, černý deštník a aktovka nebo kufřík. Jak uvedli v pozvánce pracovníci Ministerstva Švihlé chůze Karel Polívka a Jakub Sloup, švihlá chůze má samozřejmě svá pravidla, ovšem v originalitě a kreativitě se meze nekladou.

Pochod začal v neděli 7. ledna dvě hodiny po poledni u chrámu sv. Barbory a vedl přes Barborskou ulici na Komenského náměstí kolem internátu SPŠ a dále pak dolů Husovou ulicí. Zakončení pochodu bylo na Palackého náměstí.

Nejen účastníci průvodu, ale i diváci se dobře bavili, o čemž svědčí úsměvy na tvářích, které akce vykouzlila. Poděkování patří organizátorům, ale i těm, kteří se nechali strhnout a do průvodu se zapojili.

Reportáž z Pochodu švihlé chůze v Kutné Hoře by měla Česká televize odvysílat v sobotu 13. ledna 2024 v dopoledních hodinách v pořadu Události v regionu.

pra

Zavřít menu