Herci kutnohorského Divadla za oponou se rozhodli odlehčit volební a povolební situaci a vyrážejí do boje s politickou satirou. Herci se sejdou s diváky na Malé scéně Tylova divadla v pátek 12. října v 19 hodin.

Představení Zase ti tupitelé autora Petra Tomšů je pohledem do právě probíhajícího zasedání zastupitelstva na malé obci. „Místní zastupitelé mají na programu několik důležitých bodů, během kterých se ukáže, že není velkého rozdílu mezi vysokou politikou a politikou komunální. I tady se totiž zastupitelé musí vyrovnat s korupcí, střetem zájmu, hloupostí a populismem. A i tady platí, že nejvíc času se věnuje těm největším hloupostem,“ říká šéf a produkční Divadla za oponou Václav Veselý. Sám, byť je čerstvě znovuzvoleným zastupitelem Kutné Hory, se na jevišti neobjeví. Rolí zastupitelů na scéně a dalších postav se ujmou Jiří Brzobohatý, Renata Vindušková, Iva Pilcerová, Martin Kubelka, Jakub Sloup, Klára Kopčiková, Pavel Kubelka, Martin Čerych či Tereza Tahadlová. Aktéři zmiňují, že podobnost některých postav či situací s realitou je čistě náhodná.

Zase ti tupitelé se vydají pobavit publikum také do Golčova Jeníkova, kde představení odehrají ve středu 17. října od 20 hodin v tamní sokolovně. -tz-

 

Zavřít menu