Od druhého června se GASK stává součástí 5. ročníku Pražského festivalu PF 13, prezentujícího současné sklářské umění v mezinárodním kontextu. V severním křídle budou do konce srpna pod názvem „Špičky: sklo jako koncept“ vystaveny práce absolventek ateliéru profesora Kopeckého. ………………………………………………………………

Festival PF 13 prezentuje současné sklářské umění v mezinárodním kontextu a probíhá současně na několika místech České republiky. GASK ve spolupráci s Galerií Pokorná, která PF 13 organizuje, představí pedagogickou práci jednoho z nejvýznamnějších soudobých českých umělců, prof. Vladimíra Kopeckého, který mnoho let vedl velmi úspěšně Ateliér skla na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Absolventky ateliéru prof. Kopeckého, jež výstava prezentuje, se výrazně etablovaly během krátké doby na mezinárodní umělecké scéně. Společně s prof. Vladimírem Kopeckým uvedou své poslední práce se sklem i dalšími médii. V Kutné Hoře se představí Klára Horáčková, Barbara Jagadics (Maďarsko), Barbora Křivská, Lada Semecká, Song Mi Kim (Korea), Alena Matějka a Vladimír Kopecký.

Vernisáž proběhne 1. 6. od 15. hodin v severním křídle Jezuitské koleje, následně, od 16. hodin, navazuje přednáška prof. Vladimíra Kopeckého a promítání filmu.

Doprovodný program:

22. 6.  od 15. hodin  přednášky a prezentace děl vystavujících autorek. Během prázdninových měsíců proběhne workshop spojený s účastí a přednáškou vystavovaných umělců.

Životopis a ukázky prací profesora Vladimíra Kopeckého.

(tz)

.

Zavřít menu