Pozvánka: Na Hrádku finišují přípravy tradiční vánoční výstavy

I v letošním roce se mohou návštěvníci z řad široké veřejnosti i základních a mateřských škol těšit na tradiční vánoční výstavu. Ta je tentokrát věnovaná loutkám. „Momentálně finišují přípravy výstavy, probíhá instalace a aranžérské práce,“ říká k aktuálnímu dění Mgr. Edita Dvorská, která tuto výstavu v Českém muzeu stříbra koordinuje. „K tomuto tématu mě inspirovalo letošní výročí slavného loutkového divadla Drak. Na výstavě bude k vidění přesně 100 loutek – od malého loutkového divadla až po 70 cm marionety. Vystavené loutky jsou různě staré, od konce 19. století až po 80. léta minulého století,“ dodává ještě Dvorská.

Na výstavě budou kromě loutek k vidění i dvě velké divadelní scény, oblečky loutek nebo řezbářská dílna. Připraven bude také fotokoutek a i v letošním roce proběhne vánoční soutěž, tentokrát o sladké výhry z kutnohorské čokoládovny Lidka.

V sobotu 8. prosince proběhne Advent na Hrádku, který kromě výstavy nabídne i doprovodný program. Ve 14 hodin uvede loutkové divadlo pohádku O neposlušných kůzlátkách, po celý den bude probíhat vánoční výtvarná dílna, atmosféru podtrhne kolotoč řezbáře Matěje na nádvoří Hrádku a také oblíbený jarmark před Hrádkem.

Vstupné na výstavu i akci Advent na Hrádku včetně celého programu je 20 Kč pro dospělého a 10 Kč pro děti od 6ti let.
Advent na Hrádku proběhne 8. 12. od 10 do 16 hodin.
Výstavu je možné navštívit od 6. 12. do 6. 1. od úterý do neděle vždy od 10 – 16 hodin (kromě 24., 25., 31. 12. a 1. 1.).

Více na https://www.facebook.com/events/237941360231322/ -tz-

 

 

 

Zavřít menu