Pozvánka: Sladké Vánoce v Kutné Hoře se blíží, Kutná Hora ožije 8. prosince Cukrářskými slavnostmi

V sobotu 8. prosince ožije Kutná Hora Cukrářskými slavnostmi. Jejich zimní varianta – Sladké Vánoce – láká i letos na sladkou ochutnávkovou stezku po historickém centru Kutné Hory. Do Sladkých Vánoc se zapojilo 23 místních kaváren, cukráren, čokoládoven, pekáren a restaurací. Návštěvníci Sladkých Vánoc budou moci podle speciální mapky navštívit jednotlivé provozovny a ochutnat dobroty připravené speciálně pro tuto předvánoční příležitost.

Kutná Hora má dlouholetou tradici ve výrobě čokolády. Cukrářské slavnosti chtějí tuto tradici připomenout a propojit příjemné s užitečným. Dát kutnohorským obyvatelům a dalším návštěvníkům možnost projít se historickým srdcem Kutné Hory a současně otevřít dveře místních malých podnikatelů. Nahlédnout do příjemných prostor cukráren, kaváren, pekáren i restaurací, vychutnat si zdejší sladké výrobky, dobrou kávu nebo třeba vánoční punč a ochutnat speciální menu zdejších restaurací. Jednoduše vidět a cítit Kutnou Horu zase z jiné perspektivy.

Hlavním stanovištěm, kde návštěvníci obdrží veškeré informace o akci, bude adventní trh u chrámu sv. Barbory. Tam bude k vidění v 15.45 hodin také představení Kašpárek a Vánoce, které zahraje DIVADLO V KUFRU. Další INFO stánek Sladkých Vánoc bude umístěn také na adventním trhu na Palackého náměstí. Na obou místech bude k vyzvednutí mapka, na které budou uvedeny všechny zapojené kavárny, pekárny, cukrárny, čokoládovny a restaurace i se specialitou připravenou pro Sladké Vánoce.

Cukrářské slavnosti vzešly z přání kutnohorských obyvatel v kampani Lepší Hora, konají se už po čtvrté a mohou se uskutečnit díky podpoře společnosti Foxconn Technology. Organizátorem akce je Prostor plus.

Sladké Vánoce se konají v sobotu 8. května 2018 od 10 do 17 hodin. Přijďte si užít předvánoční atmosféru v historickém centru Kutné Hory.

Zavřít menu