Unikátní Kinematovlak zahájil svou pouť včera v Mladé Boleslavi a přes Kutnou Horu, Čáslav a další města se dostane až do Zlínského kraje. Vlak plný pohádek má před sebou pouť dlouhou zhruba čtyři sta kilometrů, zastaví ve dvanácti městech. ……………………………………………………………………………………………..

Již zítra, tedy ve čtvrtek 16. května je naplánována zastávka pohádkového vlaku na nádraží Kutná Hora – Město a to od devíti hodin ráno do půl čtvrté odpoledne.

Co je to Kinematovlak?
Kinematovlak je na kino upravený železniční vagón, který kdysi dávno vymyslely při jednom společném jednání České dráhy a ZLÍN FILM FESTIVAL. Ihned od prvního promítání pro děti bylo jasné, že vlak bude oblíbenou atrakcí. A tak s úspěchem jezdil a promítal první rok, druhý, třetí… A najednou – letos vyjíždí podesáté! Za těch devět uplynulých let Kinematovlak projel po kolejích snad všech českých krajů, někde byl jistě i víckrát. Ovšem zatímco start má vlak vždy jinde, cíl zůstává stejný – festivalový Zlín. Ve svůj jubilejní rok celkem ujede přibližně čtyři sta kilometrů a pohádky a animované večerníčky přiveze dětem do dvanácti měst v České republice.

16. 5. | 9:00 – 15:30 hod. KINEMATOVLAK, nádraží Kutná Hora – Město. Program promítání v Kutné Hoře (vždy po 30 min.) – Bolek a Lolek, Maxipes Fík, Gogo a Figi, O zvířátkách pana Krbce, O kocouru Mikešovi, Princezna z Kloboukových hor, O skřítku Racochejlovi, Mach a Šebestová, Pojďte pane, budeme si hrát, Kouzelný svět malé Vlnky, Krysáci 1, Já, Baryk. Projekce jsou zdarma, rezervace míst na tel.: 577 592 275. Více informací na www.zlinfest.cz.

 

.

Zavřít menu