Slavnostní otevírání Svatomartinských vín se uskuteční na svátek svatého Martina, ve středu 11. listopadu v 11. hodin v prostorách Vinných sklepů Kutná Hora v klášteře svaté Voršily. Kromě tradičních vín na vás čeká překvapení, nová řada vín Wine Punk z odrůd Solaris a Regent.

.
„Pro vaše potěšení a netradiční zážitek jsme na svatého Martina připravili tři druhy mladých vín, Muller Thurgau, Svatovavřinecké rosé a Svatovavřinecké červené. Vína jsou ovocná, svěží, skvěle se hodí ke gastronomickým specialitám,“ zve Lukáš Rudolfský, ředitel Vinných sklepů KH.
To ale není všechno, k ochutnání budou i netradiční, biodynamická mladá vína!
„Jedná se o naši novou řadu vín Wine Punk z odrůd Solaris a Regent. Vína jsou stočena přímo z nádoby, bez číření, filtrace, jsou uzavřena korunkovým uzávěrem a ošetřena květy řebříčku jako přírodního antioxidantu. Zachovávají si mladistvou svěžest, aroma a jsou plná zdraví prospěšných látek,“ dodává kutnohorský vinař.
Vstup na slavnostní otevírání je zdarma, na konzumaci vín je třeba zakoupit žetony, jeden degustační vzorek vyjde na desetikorunu.

(tz)

.

Zavřít menu