Průvodcovská služba připravila krátké video, které nechává nahlédnout do části nové expozice
Slavnostní otevření nových expozic ve Vlašském dvoře, plánované na  6. ledna, muselo být z důvodu mimořádných vládních opatření zrušeno. Průvodcovská služba Kutná Hora připravila malou ochutnávku, která nechává nahlédnout do nové expozice královské mincovny.
Součástí expozice je i originál pražského groše. Vedle klasického prohlídkového okruhu, jehož součástí je audienční síň a kaple, se návštěvníkům po rekonstrukci Vlašského dvora otevřou další prostory.
Kanceláře úřadu ve věži u svatováclavské kaple se proměnily ve filmové královské komnaty. Návštěvníkům nabídnou příběhy čtyř panovníků: Václava II., Václava IV., Zikmunda Lucemburského a Vladislava Jagellonského.
„Ve sklepení čeká nejen na dětské návštěvníky prolézačka inspirovaná důlní šachtou. Těšit se mohou i na světelný komiks o záhadě ztraceného stříbra a hledání ztraceného pokladu,“ řekla Andrea Kapounková, ředitelka Průvodcovské služby Kutná Hora, která věří, že se epidemiologická situace bude zlepšovat a již  brzy bude možné nové expozice zpřístupnit veřejnosti.
„Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám video líbí a za sdílení předem děkujeme,“ řekla Andrea Kapounková.
Vyrobila: Průvodcovská služba Kutná Hora, Vlašský dvůr, 2021
Provází: Tomáš Dostál, Heda Kotrbáčková
Klapka, asistentka: Denisa Šebestová
Kamera, střih: Andrea Kapounková
Hudební podkres: Cantica Kutná Hora
pra

Zavřít menu