Romeo a Julie v parku pod Vlašským dvorem

V pátek 12. července v parku pod Vlašským dvorem zahájili studenti herectví svůj letní divadelní projekt OLDstars on the ROAD s cestovní verzí inscenace hry alžbětinského velikána Williama Shakespeara Romeo a Julie. 

Generační inscenace kultovního textu potěšila zejména mladé. Romeo se proháněl na skejtu, Julie zase na kolečkových bruslích. A přestože počasí úplně nepřálo a ještě půl hodiny před plánovanou hrou vydatně pršelo, nakonec se divadelní představení v kutnohorských kulisách odehrálo a podívat se přišlo na 80 návštěvníků. Známý příběh odvyprávěli studenti za devadesát minut a moderní pojetí publikum bavilo.

V pondělí 29. července se v Kutné Hoře na stejném místě během své trasy zastaví i druhá kočující divadelní inscenace – komorní příběh o dospívání PÍSKOVIŠTĚ v podání studentů DAMU Prokopa Košaře a Marie Anny Myšičkové.

Celý projekt OLDstars on the ROAD pak letos vyvrcholí  ve čtvrtek 19. září, kdy původní inscenací MARIE STUARTOVNA, přispějí OLDstars  k zahájení Divadelního festivalu Kutná Hora, který pořádá jejich spřátelené Divadlo X10.

OLDstars jsou v Kutné Hoře téměř jako doma, v roce 2022 pořádali festivalový maraton 30 divadelních inscenací v bývalém pivovaru v Sedlci. V roce 2023 pak uvedli ve vypuštěném zimním stadionu v Kutné Hoře postapokalyptickou hru Maria Von Mayenburga MARS, v okolí chrámu sv. Barbory inscenovali torzo středověkého textu MASTIČKÁŘ a z Kutné Hory taktéž odstartovali turné s cestovní verzí inscenace HAMLET.  Během divadelní sezony OLDstars provozují v pražských Vršovicích dva komorní divadelní prostory – sklepní HarOLD a bytové divadlo H2O. Na mapě studentských uměleckých aktivit působí již více než 20 let.

tz, rdk, foto: OLDstars

Zavřít menu