Do znovuzahájení vaření piva v loreckém pivovaru zbývají ještě dva měsíce, ale už teď je jasné, že se z tohoto prostoru nebude šířit pouze chmelový mok. Vedle zařizování technologií a přípravy receptur zde totiž organizátoři plánují také první velkou kulturní akci v roce 2017 – Slavnosti piva Kutná Hora.

Pivovar, ve kterém nejsou lidi, není dobrý pivovar. A proto se Měšťanský pivovar v Kutné Hoře otevře v sobotu 20. května příštího roku všem fandům dobrého piva a hudby. Na nádvoří pivovaru vystoupí slovenské skupiny Horkýže Slíže a The Paranoid. K nim se přidá čerstvý držitel Českého slavíka, písničkář Pekař. Poslední, kdo uzavře program Slavností, pak bude parta Circus Problem, která kombinuje balkánskou dechovku s disko rytmy nebo punkem.

Organizátoři již uvolnili do prodeje první várku vstupenek. Ty budou až do konce roku (nebo vyprodání 300 kusů) za výběrovou cenu 190 korun. Vstupenky si mohou zájemci koupit jednoduše přes webové stránky Slavností. „Areál pivovaru bohužel není nafukovací, proto máme také omezený celkový počet lístků,“ říká Petr Podlešák z marketingu Měšťanského pivovaru Kutná Hora a pokračuje: „Cena vstupenek se bude po Novém roce zvyšovat, proto kdo chce ušetřit a ještě mít své místo jisté, neměl by s koupí váhat.“

Kromě hudební produkce se mohou návštěvníci Slavností piva Kutná Hora těšit také na možnost podívat se přímo do pivovarských prostor. Samozřejmostí bude kompletní pivní produkce včetně několika speciálních piv.

Měšťanský pivovar Kutná Hora v roce 2017 zahájí po dlouhých šesti letech znovu výrobu piva. Jedním ze záměrů nových provozovatelů je také patřičně oživit celý areál pivovaru v Lorci. Slavnosti piva Kutná Hora jsou tak prvním počinem. Proběhnou v sobotu 20. května 2017 a jako hudební hosty přivítají Horkýže Slíže, místního písničkáře Pekaře, The Paranoid nebo balkán-disko Circus Problem.

(tz)

Zavřít menu