Slavnostní zakončení celoročního projektu Školní družiny ZŠ T. G. Masaryka se konalo v Dačického domě

Za pokladem Mikuláše Dačického byl název celoročního projektu Školní družiny ZŠ T. G. Masaryka, jehož slavnostní zakončení s vyhlášením vítězů se konalo 6. června v Dačického domě.

Při projektu děti poutavou formou poznávaly historii Kutné Hory. „Cílem bylo, aby děti pocítily hrdost a vnímaly jedinečnost našeho města,“ řekla Lenka Pěgřímková, vedoucí školní družiny při ZŠ T. G. Masaryka. Děti se naučily vzájemně spolupracovat pod hlavičkou jednotlivých cechů, do kterých byly rozděleny, a na závěr prokázaly i to, že jsou jeden tým. Pro odemčení posledního zámku truhly s pokladem totiž všechny grošíky, které se jim podařilo nastřádat, vyměnily za jeden klíč. Truhla ukrývala dárky pro všechny týmy.

„Bylo to náročné, ale krásné. Díky tomu, že se zapojily všechny instituce, dostal projekt neskutečný rozměr a šťávu. Děti hrály tělem i duší a to nejen prvňáci, druháci, ale i páťáci. Mám obrovskou radost,“ doplnila Lenka Pěgřímková a poděkovala zástupcům Dačického domu, Průvodcovské služby, Sankturinovského domu, DDM, Tylova divadla, Římskokatolické farnosti Kutná Hora a všem dalším, kteří se do projektu zapojili a podíleli se na jeho průběhu.

Výstupem celoročního projektu je výstava výtvarných prací žáků na téma Kutná Hora očima dětí, která je k vidění až do konce prázdnin v Dačického domě. Od září se přesune do Tylova divadla a v dalších měsících do knihovny a do Vlašského dvora. Putuje tak po místech, kde se projekt odehrával. Dalším výstupem je i pexeso vytvořené z obrázků dětí.

Podle nadšení dětí je zřejmé, že se jim projekt líbil a budou rády vzpomínat. „A třeba se v dospělém životě stanu patrioty tohoto města. Kutná Hora si to rozhodně zaslouží,“ dodala Lenka Pěgřímková.

M. Pravdová

Psali jsme:

Zavřít menu