Strašidel v Dačického domě se děti nezalekly, na výpravě do historie se setkaly i s Mikulášem Dačickým

Na netradiční výpravu do historie za osobnostmi, jejichž duchové nemají klid, se vydali návštěvníci Dačického domu ve čtvrtek 31. října. Odpoledne plné úkolů a zábavy nabídlo setkání s Mikulášem Dačickým, katem Mydlářem, Johankou s Arku a řadou dalších. Akci pro děti nazvanou Strašidla pana Dačického pořádala Nadace Kutná Hora – památka UNESCO a Dům dětí a mládeže Kutná Hora.

Dačického dům nabízí bohatý program pro děti i dospělé. Až do února 2020 mohou zájemci navštívit výstavu, která návštěvníky proveden třicetiletou obnovou historického jádra pomocí archivních, dosud nezveřejněných fotografií a dokumentů. Připomíná opravy nejvýznamnějších památek či měšťanských domů a úspěchy, kterých město dosáhlo.

Přednáškový sál hostí až do 26. listopadu výstavu fotografií Kutná Hora – město UNESCO. Snímky zachycují architekturu města pohledem členů fotografického kroužku gymnázia Jiřího Ortena.

Sametově s loutnou a akordeonem je název koncertu Jitky Baštové a Jindřicha Macka, který je na programu 17. listopadu od 20 hodin. Vstup zdarma.

Více na www.dacickehodum.cz

Monika Pravdová

Zavřít menu