Pozvánka na vernisáž: Sochař a pedagog Jaroslav Koléšek v Galerii Felixe Jeneweina v Kutné Hoře představí „Křehké zbraně“

Jaroslav Koléšek – Křehké zbraně je název výstavy soch, která bude v Galerii Felixe Jeneweina města Kutné Hory v Sankturinovském domě zahájena v pátek 8. listopadu od 17 hodin. Úvodního slova při vernisáži se ujme kurátor výstavy, ředitel GFJ Aleš Rezler. Hudebního vystoupení se zhostí kytarista Tomáš Petráček. Výstava potrvá do 31. 12. 2019. Otevřena je denně od 9 do 12 a od 12.30 do 17 hodin.

JAROSLAV KOLÉŠEK (*1974) je sochař a pedagog, který pendluje mezi Valašskem a Ostravou. Žije a tvoří ve Valašském Meziříčí. V letech 1992-1997 Jaroslav Koléšek studoval v ateliéru sochařství na katedře výtvarné tvorby PedF Ostravské univerzity (M.Kotrba, S.Hanzík). Doktorská studia absolvoval na Akademii umění v Bánské Bystrici v roce 2012. Od roku 2014 působí jako docent na Fakultě umění Ostravské univerzity, kde od roku 2011 vede ateliér a katedru sochařství. Je laureátem Ceny Václava Chada (2003, III.Zlínský salon mladých) a Ceny Rudolfa Schlattauera (2010). Koléškovy plastiky jsou místem střetu a splynutí principů vzniku a zániku života – jejich vzájemné propojenosti. Symbolizují síly přetvářející životní prostot, a to především vnitřním napětím, vycházejícím z využívání paralel a kontrastů mezi technicistní a organickou morfologií.

obr.příloha – Jaroslav Koléšek: Gagarinovo srdce, 2014, bronz, d.50 cm

tz, pra

Zavřít menu