V rámci podzimní části turné „Dvacet pět“ zahraje kultovní kapela Sto Zvířat v kutnohorském Music Clubu Česká 1 v sobotu 12. prosince ! Kapela nejenže odehraje třicet nejlepších songů, které za čtvrtstoletí existence ve zvířecí dílně vznikly, ale dojde i na ochutnávku z alba Ministerstvo mýho nitra. Po půlnoci se přidají i němečtí E(ska)lation!

.
Jako host vystoupí bývalý baskytarista skupiny Ladislav Přitasil. Nové, desáté, album Ministerstvo mýho nitra, vznikalo během posledních dvou let opět kompletně na texty Tomáše Belka, pod hudbou je podepsán tradičně většinou Honza Kalina. Jedná se o návrat ke zvířecím kořenům a tudíž je třeba očekávat čtrnáct svižných tragikomických písní, jejichž žánrová pestrost je dána i výlety do hudebních stylů pro Sto Zvířat ne zcela typických, jako je funky nebo latina. Názvy songů jako jsou Struny podzimu, Smí honza ven?, Toilette love story, Průhledná kočka nebo Překrásná muž, napovídají, že Zvířata namíchala hořkosladký koktejl s limetkou bizarnosti, s polevou cynismu, navrch s paraplíčkem strachu z blížícího se stáří… Sto Zvířat nahrálo toto album v životní formě a v této velkokapacitní sestavě: Jana Jelínková – zpěv, Honza Kalina – zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr – kytara, Petr Hostinský – zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík – barytonsaxofon, Martin Kachna Líska – trombon, Pablo Herzog – trubka, Willy Versteeg – baskytara a Miki Nop – bicí.
Zvířecím koncertem ovšem večer zdaleka neskončí! Na oslavu narozenin provozovatele Music Clubu Česká 1 a baskytaristy kapely Sto Zvířat Wilco Versteega zahraje od půlnoci norimberská parta E(ska)lation!!! Kdo jste měl již v České tu čest víte, že půjde rovněž o vynikající zážitek. Kdo jste tu čest dosud neměl, přijďte prostě do České 1!

(tz)
.

 

.

Zavřít menu