Vánoční strom pro Kutnou Horu vyrostl v areálu ČKD Kutná Hora, slavnostní rozsvícení 4. prosince doprovodí hudební kulturní program a trhy

Okolo čtrnácti metrů vysoký smrk ztepilý zdobí od dnešního dopoledne 7. listopadu Palackého náměstí v Kutné Hoře. Vánoční strom, který podtrhne atmosféru letošních vánočních svátků, věnovalo městu ČKD Kutná Hora.

Téměř čtyři desítky let rostl strom za slévárnou v areálu ČKD Kutná Hora v těsné blízkosti stanice technických plynů. Pokácení stromu a transport do historického centra města zajišťoval sehraný tým pracovníků Technických služeb Kutná Hora ve spolupráci s jeřábníkem a řidičem valníku ze společnosti Silnice Čáslav. Nad bezpečností dopravy při transportu dohlíželi strážníci městské policie.

Vánoční strom na Palackého náměstí se slavnostně rozzáří 4. prosince. Tradiční oslavu svátku sv. Barbory s rozsvěcením vánočního stromu doprovodí hudební kulturní program. Již od dopoledních hodin bude na náměstí předvánoční MINT Market, trhy s nezávislou módou, designem a dobrým jídlem.

ČKD Kutná Hora věnovala městu vánoční strom i v loňském roce a další věnuje i pro příští vánoční svátky. Zatím roste u ubytovny v areálu ČKD.

pra

Zavřít menu