Vernisáž výstavy SAMOTA UPROSTŘED DAVU se v GASK uskuteční 2. října

Vernisáž výstavy Samota uprostřed davu: Charles Baudelaire a české umění se uskuteční v sobotu 2. října 2021 od 16.00 hodin v GASK v prostorách Galerie IV. Věnována je 200. výročí narození Charlese Baudelaira. Představí vliv osobnosti a díla tohoto francouzského básníka na české umění od konce 19. století do současnosti.

Výběr uměleckých děl, zahrnující malbu, grafiku, fotografii, sochu i video a site-specific instalace, ukáže jak konkrétní inspirace, tak širší, podprahové souvislosti. Koncept výstavy je založen na zásadních baudelairovských tématech, podobně jako je vystavěna sbírka básní Květy zla. Kniha, jež je zpovědí člověka, pohybujícího se mezi světlem a temnotou, hledajícího cestu mezi Bohem a Satanem, básníka, který se celý život snažil vydestilovat krásu ze zla.

Výstavu uvede autorka výstavy Kristýna Jirátová a Richard Drury, kurátor za GASK. Hosty vernisáže budou vystavující umělci Ivan Pinkava, František Štorm, Svatopluk Klimeš, Jiří Petrbok, Jakub Janovský, Tereza Eisnerová, Mark Ther, Karolína Netolická a mnozí další.

Více informací na webových stránkách Galerie Středočeského kraje ZDE. 

red

Zavřít menu