Vernisáží byla zahájena v kavárně Čert a Káča výstava Lithography, k vidění jsou výtvarná díla více jak dvacítky českých současných umělců

Výstava kamenotisků s názvem Lithography byla 20. března zahájena v kutnohorské kavárně Čert a Káča v podloubí Husovy ulice v Kutné Hoře. Kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery ji připravila z výtvarných děl svého sbírkového fondu a doplnila novinkami, které získala v poslední době. Vernisáží provázela Lenka Frankovicová. Zvukem keramického zvonce ArcusGallery výstavu zahájil Pavel Ladra, klávesista kutnohorské hard-popové kapely Vesper.

Více k výstavě i o historii kamenotisku jako tiskové a později grafické technice naleznou zájemci na webových stránkách art-tour v článku Ivana T. Trnavského ZDE.

V galerii kavárny Čert a Káča jsou k vidění výtvarná díla více jak dvacítky českých současných umělců. Jmenovat můžeme Tomáše Bíma, Jani Boudovou, Jiřího a Martina Boudovy, Ludmilu Jiřincovou, Kamila Lhotáka, Otto Plachta, Petra Ptáčka, Jiřího Slívu, Marii Michaelu Šechtlovou, Jaroslava Valečku, Josefa Velčovského, Bohunku Waageovou a mnohé další.

„Každý vystavený kamenotisk má svůj příběh a ten předestře divákovi, který se před ním zastaví a ponoří se do něj. Těch příběhů je na výstavě téměř osmdesát,“ dodala Lenka Frankovicová a pozvala veřejnost k návštěvě výstavy, která v kavárně Čert a Káča potrvá do 14. dubna. Nenechte si ji ujít.

pra

Zavřít menu