Ledová plocha zimního stadionu se zaplnila talentovanými mladými hokejisty z různých koutů republiky, nechyběli mezi nimi i mladí Sršni

Zimní stadion Kutná Hora se 20. března stal dějištěm jednodenního hokejového kempu, který se uskutečnil v rámci třetího ročníku Kaufland školy hokejových talentů. Mezi vybranými talenty z jedenácti hokejových klubů měli své reprezentanty i kutnohorští Sršni.

„Škola hokejových talentů se zaměřuje nejen na hokejový a všesportovní rozvoj hráčů, ale také například na osobní rozvoj v tématech fyzio, kondiční přípravy nebo psychologie,“ uvedl hlavní trenér Školy hokejových talentů Viktor Lukáš. Projektu se účastní rekordních jedenáct hokejových klubů z ČR, proto je Škola hokejových talentů rozdělena na dvě divize, pro každou z nich je připravno šest velkých kempů se zaměření na sportovní stránku a osobní rozvoj a čtyři malé kempy, které se budou soustředit na sportovní rozvoj hráčů ve velmi intenzivním tréninkovém programu.

Jak doplnil Pavel Švejda, kapitán kutnohorského áčka, spolu s Kutnou Horou je ve skupině Kolín, Příbram,  Kladno, Benešov a Velké Popovice, kde se kempy během roku pořádají. Z každého týmu jsou vybraní mladí talentovaní hokejisté z ročníku 2013, 2012, 2011 a 2010. Nejtalentovanější hráči pan mají příležitost účastnit se malé školy hokejových talentů.

A jaký vidí Pavel Švejda přínos pro mladé kutnohorské Sršně? „Děti, které jsou na ledě, se mohou poměřit s ostatními talentovanými vrstevníky z ostatních klubů. Zároveň mohou motivovat ostatní z týmu k zlepšování hokejových dovedností,“ řekl Pavel Švejda. Dětem se na ledové ploše věnují trenéři z měst zapojených do projektu. „Přínosem pro děti není jen porovnání s ostatními, ale i získávání nových pohybových dovedností stejně tak jako teoretické poznatky z témat důležitých v tréninkovém procesu v rámci přednášek. Přínos školy talentů je i pro trenéry, kterým se dostává mnoho teoretických i praktických poznatků použitelných do další práce s dětmi,“ dodal Pavel Švejda.
Více o projektu Kaufland Škola hokejových talentů na www.kolatalentu.cz.

pra

Zavřít menu