Závěrečným koncertem Le Grand Tango v chrámu sv. Barbory vyvrcholil letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora

17. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora 2024 vyvrcholil 8. června závěrečným koncertem Le Grand Tango v lidmi zaplněném chrámu sv. Barbory.

Letošní ročník, který reflektoval Rok český hudby, zejména 200 let od narození Bedřicha Smetany, 170 let od narození Leoše Janáčka, nabídl od 1. do 9. června při hudebních večerech nevšední zážitky i setkání s oblíbenými protagonisty. Jedinečnost festivalu spočívá nejen v nápadité dramaturgii Jiřího Bárty, uměleckého ředitele festivalu, ale i v tom, že většinu skladeb přizvaní špičkoví umělci secvičují až na místě v rámci tvůrčí dílny. Příjemné napětí pak přenášejí i do publika.

Nejen příznivci komorní hudby mají letos mimořádnou příležitost seznámit se i s fotografickým talentem Jiřího Bárty. Výstava, jejímž kurátorem je český dokumentární fotograf a profesor Jindřich Štreit, je k vidění v kostele sv. Jana Nepomuckého do 28. června. Více na webu Kutnohorských listů ZDE.

pra

Psali jsme:

Zavřít menu