ZUŠ OPEN Kutná Hora zahájili bubeníci průvodem v rytmu samby, program pokračoval večer zahajovacím koncertem v refektáři GASK

Základní umělecká škola se i letos od 27. do 31. května připojuje bohatým programem k celostátnímu festivalu ZUŠ open a představuje prostory i jednotlivé obory školy. Záštitu nad akcí převzali starosta města Lukáš Seifert a senátor a dětský kardiolog Bohuslav Procházka. ZUŠ Kutná Hora slaví úspěch, i letos byla vybrána do celorepublikového zakončení festivalu svým programem, a to 8. června ve Valdštejnské zahradě v Praze.

ZUŠ open Kutná Hora odstartovali bubeníci, kteří vyrazili v rytmu samby od Spolkového domu na Palackého náměstí. V průvodu nechyběly tanečnice, které zážitek ještě umocnily. Strhující rytmy byly zároveň i pozvánkou na další bohatý program, který ZUŠ po celý týden nabízí.

Večerní program patří slavnostnímu zahajovacímu koncertu, který se koná v refektáři GASK. Nese příznačný název SPOLU. Účinkují na něm spolu se žáky školy i jejich pedagogové. V úvodu večera zazněla nová znělka ZUŠ OPEN. Pro ZUŠ Kutná Hora ji napsal skladatel a hornista Karel Čurda. Zahajovacího večera se osobně účastnil. Úvodního slova se ujala ředitelka ZUŠ Kutná Hora Kateřina Fillová. Přivítala starostu města Lukáše Seiferta a senátora Bohuslava Procházku a poděkovala jim za záštitu, kterou nad festivalem převzali. Poté už prostor před zaplněným hledištěm refektáře patřil hudebním, tanečním a dalším vystoupením. Více na webu Kutnohorských listů ZDE.

pra

Zavřít menu