46. dětského sportovního tábora pořádaného spolkem DST Olympia Kutná Hora se v červenci účastnilo 95 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí

Další ročník dětského sportovního tábora, který pořádal spolek DST Olympia KH za podpory Středočeského kraje, města Kutná Hora a společnosti KH TEBIS, se konal ve dnech 14. – 26. července 2024 v rekreačním středisku Želivka na Vysočině. Tábora, který měl v letošním roce již své 46. pokračování, se zúčastnilo 95 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí.

Tábor proběhl bez jakýchkoliv komplikací a program byl, jako každoročně, především plný sportu, her a soutěží s tradičním vyvrcholením ve 2. polovině, kterým jsou olympijské hry. „Snažíme se naši olympiádu organizovat přesně podle vzoru novodobých OH. Příjezd výprav do olympijské vesnice, slavnostní zahájení her, nástup států, vztyčení vlajky a zapálení ohně, sliby sportovců, rozhodčích a vedoucích výprav, organizace všech sportovních soutěží, vyhlašování výsledků, zakončení olympiády, to vše je velmi podobné opravdové olympiádě, samozřejmě v rámci možností dětského tábora,“ přibližuje organizaci táborové olympiády hlavní vedoucí Tomáš Kaprálek.

Pro lepší představu, v průběhu letošních 46. táborových olympijských her, se během 6 dnů uskutečnilo 23 kolektivních a 14 individuálních soutěží, při kterých bylo rozdáno 133 sad diplomů. Mezi jednotlivci kralovali Radek Dobiáš (kategorie H1), Vojtěch Vondra (kategorie H2), Antonín Zubec (kategorie H3), Jakub Benada (kategorie H4), Petra Heydušková (kategorie D1), Barbora Kunášková (kategorie D2), Tereza Pšenková (kategorie D3) a Tereza Matyášová (kategorie D4). Týmovou soutěž států ovládl Kamerun, který zvítězil před Kanadou, Novým Zélandem a Francií.

Na konci našeho tábora je podle celkových výsledků někdo vítěz a někdo poražený. Ale to rozhodně není hlavní smysl naší práce. Tím je snaha ukázat všem našim účastníkům krásu a pestrost sportu, jeho emoce, radost z vítězství i zvládání porážek. Chceme, aby vždy bojovali ze všech svých sil a nikdy se nevzdávali. A hlavně, aby soutěžili čestně, v duchu fair play a s respektem k soupeři. Kdo takto absolvuje táborovou olympiádu a následně si dál nese tyto hodnoty svým životem, tak je pro nás vítězem bez ohledu na pořadí ve výsledkové listině,“ uzavírá hodnocení letošního dětského sportovního tábora Tomáš Kaprálek.

tz

Zavřít menu