Basketbalové Lvice vyzvou na Klimešce Finsko

Ve čtvrtek 20.6.2024 od 18:00 se vrací do kutnohorské sportovní haly po delší době významné basketbalové utkání. V rámci přípravy na předkvalifikaci o mistrovství světa se české reprezentantky a svěřenkyně trenérky Ptáčkové utkají v přátelském zápase s Finskem!

Po ligovém utkání Nymburka s Olomouckem v roce 2019, Final Four v basketbalu žen v roce 2020 a po zápasech Federálního poháru v roce 2022 se tentokráte ukáže na Klimešce národní tým. Trenérku Romanu Ptáčkovou a její výběr čekají v přípravě celkem 4 přátelská utkání na domácí palubovce a jen jedno se odehraje mimo pražskou halu Královka, pro Kutnou Horu velká čest! Holky čeká Finsko – 19.června v Praze a 20.června na Klimešce – a Slovensko – 25. a 26.června. Na začátku srpna dva duely s Maďarskem a poté už samotná předkvalifikace o MS v Mexiku v termínu 13.-26.srpna.

Přátelské zápasy včetně toho na Klimešce jsou vrcholem prvního přípravného bloku, který tvoří dvě červnová soustředění v pražské hale Královka. A utkání nebudou jen přípravou na světovou předkvalifikaci, ale zároveň i na ME v basketbalu žen, které se odehraje příští rok v Česku.
Diváci v Kutné Hoře uvidí ty nejlepší české hráčky basketbalu jako třeba rozehrávačku Elišku Hamzovou z brněnských Žabin a dceru velké postavy českého basketbalu Romany Hamzové. Na hráčky z mistrovského ZVVZ USK Praha a čtvrtého týmu letošního ročníku Euroligy – Gabrielu Andělovou, Terezu Vyoralovou nebo Veroniku Voráčkovou. A v nominaci nechybí ani pivotka italského Schia Julie Reisingerová.

A příznivce kutnohorského basketbalu určitě potěší zpráva, že v dresu se lvíčkem na prsou by neměla chybět ani Emma Čechová, nadějná česká hráčka z Žabin Brno, která je dcerou Zdeňka Čecha, bývalého hráče basketbalového Sokola Kutná Hora, kde tvrdil muziku pod bezednými koši jako pivotman.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal (https://www.ticketportal.cz/event/Cesko-Finsko) nebo na místě hodinu před začátkem utkání. Cena vstupného je 100 Kč.

Michal Vavák

Zavřít menu