Twirling je v České republice velmi mladý sport, jde v něm především o propojení několika různých stylů tance s twirlingovou hůlkou. Nejčastěji se zde objevují prvky baletu, gymnastiky a akrobacie. Mistrovství České republiky v twirlingu se konalo ve dnech 30. 1. – 1. 2. v Plzni.

.
KTM – twirl team Kutná Hora, pod vedením Kateřiny Ronovské, působící pod Domem dětí a mládeže Dominik v Kutné Hoře a ZŠ Potěhy si z Mistrovství ČR přivezl titul prvního vicemistra České republiky v twirlingových teamech na povinnou hudbu v kategorii senior.
Z Plzně si děvčata přivezla úhrnem pět medailí z celkem devíti soutěžních vystoupení. Děvčatům se nedařilo jenom v týmu, ale i v jednotlivých disciplínách. V juniorech starších získalo rytmické taneční duo, Lenka Mezeiová a Beata Šubínová zlatou medaili. Lence s Beatou přálo štěstí i v povinném duu, kde vybojovaly bronzovou příčku. V povinné sólové disciplíně X-strut získala Beata Šubínová také ocenění nejvyšší. V rytmickém tanečním sóle vystupovala prvně Marta Potměšilová, která svým vystoupením taktéž porotu zaujala a vybojovala 3. místo. Těsně pod stupni vítězů skončila Kristýna Ronovská, která soutěžila v rytmickém tanečním sóle v seniorské kategorii.
Všechna děvčata z kutnohorského twirlingového týmu podala skvělé výkony a již teď se připravují na další twirlingový pohár, který se koná 14. února v Kolíně.

Kateřina Ronovská, KTM-twirl team Kutná Hora

.

Zavřít menu