Florbalový víkend na Klimešce, halu čeká náročná druhá polovina měsíce

Nadcházející oba víkendové dny zažije Klimeška zejména florbalové bitvy, ale v neděli zavítají do Kutné Hory i mladé házenkářky z celého Středočeského kraje. Klimešku čeká náročný zbytek měsíce, kdy během 14 dnů dorazí 4 tréninkové pobyty, rozhodne se o vítězi České národní ligy ragbistů na vozíku  a další domácí mistrovské zápasy odehrají florbalisté FBC nebo mladší dorostenci z házenkářské Sparty.

Hlavní hala Klimešky bude žít v sobotu i v neděli florbalem. V celodenních turnajích v kategorii dorostenců, respektive mladších žáků se samozřejmě objeví i mladí florbalisté z kutnohorského FBC.

V sobotu 12.10. se domácí představí ve dvou zápasech 2. ligy dorostenců skupiny 3 a sice v 9:00 začíná derby s kolínskými Pitbully. V 15:00 je pak na programu souboj s Prague Tigers.

V tabulce jsou mladší dorostenci z FBC Kutná Hora třetí s bilancí 3-1-0-0 a Matěj Kůrka vede tabulku kanadského bodování soutěže s 12 body a i tabulku střelců s 10 vstřelenými góly!!

Neděle 13. 10. bude patřit florbalovému přeboru mladších žáků a třem zápasům domácího FBC. Přijít zafandit můžete v 9:00 proti Vikingům z pražských Kobylis, v 11:15 proti Acema Sparta Praha a ve 12:50 proti pražskému Chodovu.

Na tréninkové hale proběhne v odpoledních hodinách přípravný kemp krajského výběru kategorie starších žákyň v házené i za účasti nadějných hráček z TJ Sparta Kutná Hora.

Klimešku čeká náročná druhá polovina října, kdy během dvou týdnů přivítá 4 tréninkové pobyty. Chronologicky za sebou dorazí volejbalová reprezentace žen do 18 let, basketbalová do 16 let a celé podzimní prázdniny (24.-30.10.) zabere tréninkovou halu výběr volejbalových Nadějí dívek i chlapců.

Do toho se vklíní 4.kolo České národní ligy ragbistů-vozíčkářů, které určí vítěze pro rok 2024. Budou jimi pražští Captains, Prague Robots, SK Ostrava nebo Sitting Eagles?

Domácí elitní florbalisté odehrají v neděli 20. 10. další divizní utkání proti jihomoravským Hodonicím, ve stejný den přivítají mladší dorostenci házenkářské kutnohorské Sparty ve druhé lize tým ze Strakonic. Proběhne kemp krajského výběru mladých florbalistů a v neděli 27. 10. bude hlavní hala plná twirlingu.

Na státní svátek proběhne také odborný seminář pod taktovkou Zdeňka Haníka v režii Volejbalové akademie.

Více na webu sportovní haly Kllimeška ZDE  a FB Klimešky ZDE.

Michal Vavák

Foto: zdroj FBC Kutná Hora

 

Zavřít menu