Okolo šedesáti sportovců se účastní Futsalové ligy na Gymnáziu Jiřího Ortena. Za zrodem této aktivity stojí dva mladí muži z řad studentů. Jiří Řípa (na snímku vpravo) s Michalem Jarůňkem jsou sami nadšenci do sportu, hrají za fotbalové týmy v okrese a o fotbal se zajímají.

.
„Napadlo nás to spontánně. Chtěli jsme vymyslet aktivitu, která by pomohla více rozvíjet sport na naší škole. A protože víme, že někteří spolužáci si rádi zakopou, šli jsme do toho,” popsali zrod Futsalové ligy organizátoři.
V tělocvičně Ortenova gymnázia se první zápasy odehrály už začátkem března.
„Měli bychom odehrát celkem dvaatřicet zápasů, včetně těch finálových,” řekl Michal Jarůněk.
Organizátory překvapil velký zájem, jaký se při přihlašování týmů dostavil.
„Ligu jsme připravili pouze pro vyšší gymnázium, tedy pro patnáctileté až devatenáctileté studenty. Přihlásilo se nám osm týmů, což je okolo šedesáti futsalistů,” říkal Jiří Řípa a pokračoval: „Je to opravdu vysoké číslo. Po uzávěrce za námi přišli ještě další kluci, kteří se chtěli se svým týmem zapojit. Museli jsme je ale odmítnout, protože časový harmonogram nám to nedovoloval. Jsme také rádi, že se futsalu účastní i dívky a tři zástupci učitelského sboru.“
Futsalová liga vyvrcholí v květnu, kdy se uskuteční vyhlášení nejlepších týmů a jednotlivců. „Od Nadačního fondu školy máme přislíbenou finanční pomoc na ocenění. Vítězové si odnesou poháry. Chceme ocenit i nejlepšího hráče a brankáře, kteří si odnesou sošku,” plánují kluci. „Za plnou podporu při pořádání chceme poděkovat hlavně Nadačnímu fondu GJO a tělocvikářům Petru Němečkovi a Zbyňku Rudolfovi,“ dodali.

Jakub Skýva

.

Zavřít menu