Svět si letos připomíná sedmdesáté výročí vzniku UNESCO, Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu – za Českou republiku je mezi oficiální akce oslav vybrána také výstava fotografií autorského projektu RNDr. Mileny Blažkové Poznej světové dědictví UNESCO.

.
Atraktivní fotografie připomenou, jaké jedinečnosti UNESCO chrání. Vedle všech dvanácti českých míst z prestižního Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví, samozřejmě včetně Kutné Hory, prezentuje výstava architektonické skvosty Salcburku či kulturní a přírodní unikáty Chorvatska a Tuniska, které mohou zároveň posloužit jako inspirace turistům, směřujícím za odpočinkem k moři. Poodhalí exotické kouty Asie, přiblíží kultury vzdáleného Japonska, Indonésie, Laosu, Kambodži, Číny, Indie a dalších. Navíc v exkluzivních informačních brožurách najdou návštěvníci i praktické informace o vystavených místech a zemích. Výstava se koná pod záštitou České komise pro UNESCO.  Více…

Návštěvníci si budou moci prohlédnout výstavu zdarma v Sankturinovském domě na Palackého náměstí 377 od 1. dubna do 3. května 2015 (denně 9 – 18 hodin).
Dne 18. dubna 2015  ve 14 hodin proběhne při oslavách Probouzení Kutné Hory komentovaná prohlídka s autorkou, za účasti významných hostů z České komise pro UNESCO i ze zahraničí. Všichni jste srdečně zváni.

(tz).

UNESCO70

 

.

Zavřít menu