Přípravka oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora se 1. března zúčastnila přípravného turnaje –  DP Stavební CUP 2014, který uspořádal oddíl házené Sokol Nové Veselí. Turnaj se tradičně hrál v obou nejmladších kategoriích, kutnohorský oddíl tentokrát obsadil pouze kategorii přípravek. ………………………………………………………

V té startovalo devět týmů, rozdělených do dvou základních skupin. V pětičlenné skupině „A“ hrál – SK Kuřim „A“, SK Kuřim „C“, Sokol II Prostějov, Sokol Nové Veselí a TJ Sparta Kutná Hora, ve čtyřčlenné skupině „B“ hrál – SK Kuřim „B“, SokolL Telnice, Sokol Újezd u Brna a Tatran Litovel. Po odehrání základních skupin postoupily týmy z 1.- 2. Místa do semifinále, ostatní týmy do skupiny o 5.- 9. Místo a na závěr se poražení semifinalisté utkali o celkové 3. Místo a vítězové semifinále si to rozdali ve finále o celkové vítězství v turnaji. Hrálo se na třech zmenšených hřištích, miniházená 4+1, hrací doba byla pouze 1×12 minut.
Zaslouženým vítězem turnaje přípravek se stal tým Sokola Telnice, který ve finále porazil těsně o branku Tatran Litovel. Nejmladším házenkářům kutnohorské Sparty se v turnaji dařilo velmi slušně. V základní pětičlenné skupině ztratili jediný bod a s bilancí 4 – 3 – 1 – 0 obsadili 1. Místo. Zde nejprve porazili o 6 branek Kuřim „C“, poté remizovali s Prostějovem, následovalo vítězství o 12 branek nad Kuřimí „A“ a na závěr porazili vysoko, o 15 branek, domácí Nové Veselí. Vítězství ve skupině znamenalo zasloužený postup do semifinále turnaje. V něm nestačili na Litovel /prohra o 4 branky/ a na závěr porazili v utkání o 3. Místo o 2 branky Prostějov.

Výsledky přípravky SPARTY ve skupině „A“:

SK Kuřim „A“SPARTA   4  :  1 0
SOKOL II ProstějovSPARTA1 1  :  1 1
SOKOL Nové VeselíSPARTA   4  :  1 9
SK Kuřim „C“SPARTA   2  :  1 4

Výsledky o umístění:

Semifinále 1Tatran LitovelSPARTA1 3  :     9
Semifinále 2SOKOL TelniceSOKOL II Prostějov1 4  :  1 0
O 3.místoSOKOL II ProstějovSPARTA1 0  :  1 2
FináleSOKOL TelniceTATRAN Litovel   9  :     8

.

Konečné pořadí turnaje přípravek – DP Stavební CUP 2014: SOKOL Telnice, 2. TATRAN Litovel, 3. SPARTA Kutná Hora, 4. SOKOL II Prostějov, 5. SOKOL Újezd u Brna, 6. SK Kuřim „B“, 7. SK Kuřim „C“, 8. SOKOL Nové Veselí, 9. SK Kuřim „A“.
Sestava a branky přípravky SPARTY v turnaji celkem: Salák Ondřej 25, Pektor Patrik 14, Linhart Josef 13, Štícha Albert 9, Veselý Pavel 8, Kail Jan 3 a Linhartová Antonie 3. Trenér: Salák Josef.

Přípravka Sparty podala v sobotním turnaji velmi dobrý výkon a konečné 3.místo je pro ní určitě velkým úspěchem. Nejvíce branek zaznamenal Ondra Salák, kterému zdatně sekundovali Patrik Pektor a Josef Linhart. Ale do kolonky střelců se zapsalo všech sedm hráčů, kteří v turnaji nastoupili, což je jistě potěšitelné. Nejmladší kutnohorští házenkáři získávali v tomto turnaji další herní zkušenosti a celý kolektiv zasluhuje za účast a výkony velkou pochvalu.

Kompletní statistiky najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

 

Zavřít menu