Klimeška hostí domácí zápasy žen FBC v první lize

Jak jinak než pestré sportovní menu se bude o víkendu servírovat v kutnohorské sportovní hale. Program u nás začal již dnes, kdy začalo 3-denní školení trenérů florbalové licence B. Ve spolupráci s halou Bios absolvují účastnici školení několik hodin teoretické výuky, stejně jako té praktické. V rámci zajímavých témat v teorii jsme např. na pátečním bloku mohli na Klimešce přivítat Michala Ježdíka, vedoucího sportovně-metodického úseku u CZ.Basketball, bývalý reprezentant a trenér Nymburka a také kouč trenérských klinik.

Tréninková hala bude patřit celý víkend už našemu tradičnímu účastníkovi – kempu minivolejbalu Zdeňka Haníka a jeho Volejbalové akademii. Po oba dny se tu děti spolu s rodiči učí základním volejbalovým dovednostem – prsty, bagr, smečařský rozběh a práce úderové paže.

Vše pod bedlivým dozorem pana Zdeňka Haníka, bývalého trenéra českého národního týmu a místopředsedy Českého olympijského výboru. Volejbalová akademie a Klimeška vstupuje tímto pobytem už do pátého roku spolupráce!

Oba dny uvidíme v akci domácí florbalistky z FBC, pro které to budou první zápasy na palubovce Klimešky v novém roce. Konec základní části první ligy se blíží a každý bod se počítá. V sobotu 20.1. od 18 hodin bude soupeřem celek TJ Centropen Dačice, poslední tým tabulky. Naše holky jsou třetí, mnohem větší boj se očekává v neděli 21.1.. Opět od 18 hodin, soupeř EAV SK Jihlava, druhý tým tabulky, jen s jednou výhrou více než ženy z FBC. Doražte zafandit a dohnat domácí ke dvěma výhrám!

Program před nedělním florbalovým zápasem na hlavní hale vyplní další ze série turnajů pro děti a mládež v režii Okresního fotbalového svazu. V čase 8-12 to bude kategorie U9 a od 13 do 17 hodin kategorie U13.

Michal Vavák

Zavřít menu