Klimeška hostí v únoru poprvé Český pohár volejbalistek ve dvou přímých přenosech ČT

Celkem třikrát ve své bohaté historii hostila kutnohorská sportovní hala vyvrcholení pohárového pavouka a 4 nejlepší týmy mužské kategorie. V letech 2019 a 2020 se ze zisku pohárové trofeje radoval Jihostroj České Budějovice, v roce 2023 to byla liberecká Dukla. Letos poprvé zavítají v termínu 11.-12.2.2024 do Kutné Hory volejbalistky, aby se utkaly o prestižní Český pohár.

Už na konci listopadu 2023 byl známý první účastník Final Four, když si Dukla Liberec vyšlápla na VK Prostějov a pod Ještědem ho porazila 3:1 na sety. Další dva týmy do kvarteta se odtajnily v první polovině ledna. Pražský Olymp porazil brněnské Šelmy 3:0 na sety a obhájce trofeje VK Královo Pole Brno zvítězilo nad Šternberkem v poměru 3:1 na sety. Posledního postupujícího do Final Four určil včerejší zápas mezi Ostravou a Olomoucí, ze kterého vzešel vítězně tým TJ Ostrava, když vyhrál 3:1.

Všechny čtyři týmy už se na Klimešce v minulosti objevily, když se utkaly s SC Prometey Dnipro v Uniqa extralize v sezoně 2022/2023. Pražský Olymp loni v listopadu na Klimešce odehrál utkání evropského Challenge Cupu proti francouzskému Neptunes Nantes.

V akci uvidíme několik českých reprezentantek, např. v dresu liberecké Dukly univerzálku Caroline Formánkovou, za Královo Pole nastoupí smečařka národního týmu Kateřina Kuníková. V dresu Olympu reprezentuje ČR libero Veronika Dostálová a i Ostrava má ve svých řadách reprezentantku – blokařku Elen Jedličkovou.

Všechny týmy mířící do Kutné Hory jsou tradičními volejbalovými baštami, např. Olymp je 17-tinásobný vítěz Českého poháru, VK Královo Pole Brno vyhrál ČP sedmkrát.

Celý volejbalový cirkus započne již v pátek 9.2.2024, kdy se na hlavní hale Klimešky znovu položí speciální umělý povrch. Sobota 10.2. bude svědkem povinných tréninků všech týmů dle regulí Českého volejbalového svazu. V neděli 11.2. jsou na programu oba semifinálové zápasy, přesné složení určí teprve los. Co zažije Klimeška poprvé, jsou dva přímé přenosy kamerami České televize – souboj o třetí místo i finále Chance Českého poháru ve volejbalu žen uvidí diváci na Klimešce nebo u televizí v pondělí 12.2 v 16 a v 19 hodin.

Organizačné vypomáhá Českému volejbalovému svazu domácí oddíl volejbalu, ale velké díky patří i domácímu florbalu, házené nebo Okresnímu fotbalovému svazu, všichni vyšli vstříc pořádání této prestižní sportovní události na Klimešce a musely se přesunout nebo i zkrátit jejich původně plánované akce.

Do konce ledna určitě bude možné pořídit vstupenky, pravděpodobně přes ticketportal.

Sledujte aktuality na sportovnihala.kutnahora.cz a doražte druhý únorový víkend na ten nejlepší český ženský volejbal!

Michal Vavák

Zavřít menu