Klimeška v červnu – mezinárodní taneční soutěž, mimořádné florbalové soustředění a zápasy basketbalových výběrů Česka

Sportovní hala Klimeška pojede v červnu na 110% a přinese do Kutné Hory několik zcela mimořádných sportovních akcí a pobytů. Hned první víkend (1. – 2. 6.) to bude už 4. ročník Kábrt Cupu, mega velké taneční show v režii tanečního mistra Lubomíra Kábrta. Po oba dva dny vystoupí na Klimešce stovky tanečníků v nejrozmanitějších tanečních stylech, celá akce se bude připravovat již od pátku aneb stavba stage, pokládka koberců a baletizolu, speciální ozvučení a světelné efekty. Přijďte se podívat!

Další víkend hostíme Silver Cup, oblíbený florbalový turnaj pro děti pod hlavičkou domácího FBC. Výjimečnou akcí na Klimešce bude také volejbalový Kemp po Italsku organizovaný PVK Olymp Praha, kdy se v termínu 7. – 9. 6. bude dívkám ve věku 14-16 let věnovat mj. i Roberto Farinelli, šéftrenér mládežnických složek v rámci Italské volejbalové federace. Akce se koná pod záštitou starosty města Kutná Hora a za účasti trenérů i hrček domácího volejbalu KH.
Druhá polovina června bude patřit soupeření 10. kutnohorské Olympiády žáků základních škol, kdy Klimeška bude epicentrem sportů jako florbal, basketbal, přehazovaná nebo volejbal včetně podvečerního předávání medailí.
Opravdu mimořádným pobytem bude série tréninkových kempů florbalové reprezentace žen, mužů a mužů U23, které u nás budou ladit formu na Evropskou florbalovou tour a hlavně na mistrovství světa koncem roku. Bude se pokládat speciální povrch na celé dva týdny, českou reprezentaci žen čeká i přátelské tréninkové utkání.
V červnu přivítáme zejména basketbalové pobyty, 2x se u nás objeví reprezentace hráčů do 20 let, které čeká v červenci ME U20 v Polsku. Dvakrát si na Klimešce zahrají přátelské mezistátní utkání s Holandskem. Na konci června hostíme čtyřdenní kemp basketbalové reprezentace do 18 let, která v rámci přípravy na ME v severomakedonské Skopji na přelomu července a srpna odehraje v naší hale dva přátelské zápasy s Portugalskem. Higlightem basketbalového dění na Klimešce v červnu by měl být přípravný zápas české basketbalové reprezentace žen s Finskem ve čtvrtek 20. 6. od 18 hodin.

Kromě volejbalového Kempu po Italsku v termínu 2. – 4. 6 dorazí volejbalová reprezentace mužů do 16 let a v polovině měsíce tradiční kemp minivolejbalu Zdeňka Haníka. K tomu třeba ještě závěrečná Akademie Fit studia Jitky Brachovcové v pátek 14. 6. nebo florbalový turnaj Jarda Cup v předposledním červnovém víkendu.

Více na sportovnihala.kutnahora.cz

Michal Vavák

Zavřít menu