Mladší žáci SKP Olympia ovládli druhé kolo krajského přeboru

Atleti SKP Olympia Kutná Hora soutěžili o uplynulém víkendu na třech různých stadionech. V pátek odpoledne cestovalo mladší žactvo na druhé kolo krajského přeboru družstev do Benešova, v sobotu proběhly na stadionu Olympia v Kutné Hoře závody mladších přípravek a v neděli se utkali muži a ženy v Českém Brodě ve druhém kole krajského přeboru družstev.

V pátek 24. května 2024 se v Benešově uskutečnilo 2. kolo krajského přeboru Středočeského kraje soutěží družstev mladších žáků a mladších žákyň (chlapci a dívky ročníků narození 2011 a 2012). V konkurenci 9 chlapeckých a 14 dívčích družstev se oběma kutnohorským družstvům mimořádně dařilo – chlapci suverénně zvítězili a dívky skončily na 3. místě. Celkem se závodů účastnilo 65 chlapců a 182 dívek, mezi nimi nejvíce bodů pro SKP Olympia Kutná Hora získali Stanislav Procházka, Matěj Kirňak (oba 19 b.) a Štěpán Kolář (15 b.) v chlapeckém družstvu, mezi dívkami pak Anna Brožková (9 b.), Ludmila Pěkná (8 b.) a Natálie Průchová, Adéla Freyová a Nela Neumanová (všechny 7 b.).

V sobotu 25. května 2024 se v Kutné Hoře uskutečnily „Májové závody mladších přípravek“. Chlapci a dívky ročníků narození 2015 a 2016 absolvovali čtyřboj, který byl sestaven z běhu na 50 m, skoku dalekého, hodu kriketovým míčkem a běhu na 200 m. V konkurenci 88 závodníků ze 7 atletických oddílů získala zlato v celkovém hodnocení čtyřboje Béata Kunášková v kategorii dívek roč. 2016 a Adam Beránek bronz v kategorii chlapců 2016, k tomu vybojovali kutnohorští atleti a atletky dalších 10 umístění mezi nejlepšími deseti ve čtyřboji a 46 v jednotlivých disciplínách.

V neděli 26. května 2024 se v Českém Brodě uskutečnilo 2. kolo krajského přeboru Středočeského kraje soutěží družstev dospělých. V konkurenci 11 mužských a 10 ženských družstev skončila kutnohorská družstva na 3. místě (ženy) a 8. místě (muži).  Celkem se závodů účastnilo 120 mužů a 128 žen, mezi nimi nejvíce bodů pro SKP Olympia Kutná Hora získali Jakub Vrbenský (7 b.), Ondřej Němeček a Aleš Beránek (oba 6 b.) v družstvu mužů, mezi ženami pak Denisa Linková, Ema Kounická (obě 18 b.) a Nela Čálková (17 b.).
Kompletní výsledky a fotogalerie jsou k dispozici na webových stránkách SKP Olympia ZDE.

Tomáš Kaprálek, SKP Olympia Kutná Hora

Zavřít menu