Klimeška zve o víkendu na basketbalové zápasy Česko vs Portugalsko

I první prázdninový víkend bude kutnohorský sportovní komplex naplněn a obě haly pojedou na plný plyn. Na hlavní se od čtvrtka do neděle připravuje basketbalová reprezentace hráčů do 18 let, na tréninkové už od středy na pětidenním kempu operuje mužské florbalové áčko. Navíc oba víkendové dny budou ve znamení přátelských zápasů, mladí basketbalisté vyzvou dvakrát Portugalsko, florbalisté v modelovém utkání bez přístupu veřejnosti vyzvou reprezentaci do 23 let.

Tým  německého trenéra Torstena Loibla se na Klimešce objeví v červnu už podruhé. Na začátku měsíce jsme českou „osmnáctku“ hostili na třídenním soustředění, v jehož rámci se i dvakrát utkali s českým národním týmem basketbalistů do 20 let. Kluci loni sestoupili z elitní divize a v létě 2024 si tak zahraje divizi B mistrovství Evropy. Na letním šampionátu, který uspořádá od 26. července do 4. srpna severomakedonská Skopje, se Češi střetnou v základní skupině s Ukrajinou, Irskem, Severní Makedonií, Bosnou a Hercegovinou a Kyprem.

Poslední kemp před odjezdem na ME si český výběr zpestří dvěma přátelskými zápasy, soupeřem jim bude tým Portugalska U18 (rovněž účastník severomakedonského turnaje)-

V sobotu 29.6.2024 je úvodní rozskok naplánován na 17:00, v neděli 30.6.2024 na 10:00. Přijďte podpořit naše mladé basketbalisty v přípravě a zafandit jim na cestě k vítězství.

Pobyt reprezentačního výběru těch nejlepších českých florbalistů je vyvrcholením velkého forbalového bloku, kdy jsme od 19.6. hostili na Klimešce florbalovou reprezentaci žen a juniorů. Nově poskládaný národní tým trenéra Jaroslava Berky se na tréninkové hale, kde byl položen speciální povrch simulující podmínky na MS,  poctivě připravuje na další světový šampionát, který už v prosinci přivítá Švédsko. S ohledem na skvělý výkon mužské reprezentace na minulém mistrovství světa (zisk bronzových medailí) je nyní na Berkův výběr zaměřena velká pozornost, a v rámci soustředění v Kutné Hoře tak dojde na intenzivní přípravy. To dosvědčuje nový rámec soustředění, který je oproti těm předchozím trochu odlišný. „Model je trochu jiný, v první části nebude tolik zaměřený na florbal, k němu se dostaneme postupně. Nejprve se zaměříme na věci uvnitř týmu a pojmenování našich klíčových principů fungování v reprezentaci,“ upřesňuje hlavní lodivod Čechů.

Na MS ve Švédsku čeká na naše florbalisty v základní skupině týmy Švýcarska, Německa a Norska.

Na tréninkové hale makají ty největší hvězdy českého florbalu, nejlepší hráč uplynulého ročníku české Superligy Marek Beneš z Tatranu Střešovice nebo borci hrající v nejlepší florbalové lize světa ve Švédsku  –  útočníci Filip Forman a Filip Langer nebo obránce Ondřej Němeček.

V rámci florbalové přípravy však mužský národní tým čeká zajímavá prověrka, neboť se k němu v průběhu kempu připojí také reprezentace U23, se kterou si muži střihnou modelové utkání. To proběhne v neděli 30. června a zakončí tak letní přípravu reprezentace mužů. Po tomto přípravném duelu hráče čeká Family Day, při kterém se mohou setkat se svými příbuznými a začlenit je tak do dění florbalových příprav na mistrovství světa.

Michal Vavák

foto basket Michal Vavák, florbal: Zdroj foto Český florbal

 

Zavřít menu