Kutnohoráci Michal Pavlík s Martinou Fabiánovu si ve Spartě doběhli pro prvenství

Premiérové mistrovství světa ve spartanské Trifectě se o víkendu uskutečnilo přímo u zrodu této myšlenky. V řecké Spartě. Překážkoví závodníci museli zdolat tři různě obtížné závody za víkend a součet časů pak určil vítěze. Kutnou Horu a svou zemi hrdě reprezentovali i tři Kutnohoráci.
V sobotu se běžel nejprve Super (17,4 km) a odpoledne Sprint (8,6 km). V neděli pak následovala královská spartanská disciplína Beast. Trať měřila rovných 30 kilometrů! A Kutnohoráci se s víkendem a celkovými 56 kilometry popasovali skvěle.
Ve své věkové kategorii 25-29 let triumfovali Michal Pavlík a Martina Fabiánová. Mladý pár z Kutné Hory vyhrál všechny tři závody, a tudíž ovládl svou kategorii MS i celkově. Pavlík navíc za celý víkend ani jednou nechyboval na překážkách a tratě dokončil v celkovém čase 6 hodin a 18 minut. Fabiánová pouze dvakrát netrefila oštěp a v cíli byla s celkovým časem 7 hodin a 7 minut.
V elitní kategorii reprezentoval město Tomáš Tvrdík. Mistrovství světa v Trifectě dokončil na parádním 9. místě s celkovým časem pět a půl hodiny. Stejně jako Pavlík, ani Tvrdík nedělal žádné trestné angličáky. –tz-

Gratulujeme sportovcům za skvělé výkony i reprezentaci města. K tématu se ještě vrátíme a připravíme rozhovory. 

 

 

 

Zavřít menu