Kutnohorští házenkáři dokázali, že sport nejen spojuje, ale také pomáhá. Na podporu Ukrajině vybrali částku přesahující 50 tisíc korun

V rámci dohrávky 11. kola 2. ligy mužů se kutnohorští házenkáři rozhodli podpořit Ukrajinu. I když podlehli Jiskře Třeboň, přesto lze považovat nedělní utkání za úspěšné. Výtěžek z dobrovolného vstupného a online internetové charitativní aukce je skvělých 50.150 korun a bude zaslán na účet partnerského města Kamence Podolského.

Za každou vstřelenou branku jak v hostující, tak v domácí brance, přispěli domácí házenkáři částkou 100 korun. Výtěžek sbírky byl navýšen o částku z dobročinné aukce, která se konala prostřednictvím facebookového profilu oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora. Pro tyto účely poskytl Český svaz házené kutnohorským házenkářům reprezentační dres z MS žen 2021 ve Španělsku a podepsaný míč z ME házené mužů z letošního roku na Slovensku a Maďarsku. Reprezentační dres vydražil Tomáš Morysek za 10 tisíc korun (dres za Tomáše Moryska, který se akce nemohl účastnit, převzal jeho otec) a míč Vít Šnajdr za 7 tisíc korun. Předání dresu a míče výhercům se uskutečnilo v poločase zápasu. Skvělý výsledek sbírky podpořili dobrovolným vstupným diváci, osobními příspěvky se zapojili i hráči kutnohorské Sparty i hostující Jiskry Třeboň. Více na webových stránkách hazenakh.cz.

Poděkování patří kutnohorským házenkářům a všem, kdo se do této sbírky zapojili.

pra

Zavřít menu