MČR ve stolním tenise na Klimešce již tento víkend

První sportovní mega akce tohoto roku a nejprestižnější tuzemský event České asociace stolního tenisu (ČAST), to je mistrovství České republiky, které se na Klimešce uskuteční od 25. do 27. března 2022. ČAST pořádá tuto akci ve spolupráci s dvěma domácími subjekty, TJ Sokolem Malín, oddílem stolního tenisu a Clubem deportivo Kutná Hora.

Bojů o tituly v pěti soutěžích se zúčastní, až na dvě výjimky, kompletní česká špička. Těmito výjimkami jsou suverénní ženská jednička posledních let Hana Matelová a také Lubomír Jančařík, kteří ve stejném termínu startují na turnaji WTT Star Contender v katarském Dauhá.
Ve startovní listině mužské dvouhry nechybí obhájce titulu Jiří Vráblík, aktuálně nejlepší český hráč ve světovém žebříčku Pavel Širuček (olympionik z Tokia, kde bohužel kvůli pozitivnímu testu na covid-19 nestartoval) nebo suverén letošní extraligové sezony David Reitšpies. Mezi favority je ovšem potřeba počítat také zkušeného Tomáše Treglera, kluka z plakátu a mistra republiky z roku 2020 Tomáše Polanského nebo třeba nečekaného finalistu loňského ročníku Šimona Bělíka.
Naprosto otevřená je situace ve dvouhře žen, kde Hana Matelová uvolnila trůn pro některou z dalších hráček. Využije toho loňská finalistka Kateřina Tomanovská? Nebo její reprezentační kolegyně Zdena Blašková, herně velmi stabilní Tamara Tomanová, obranářka Markéta Ševčíková či některá z juniorek?
Šampionát začíná opět tradičně v pátek kvalifikacemi do hlavních soutěží ve dvouhře a prvními koly deblů. O den později se rozběhnou hlavní soutěže ve dvouhrách a vyvrcholí rovněž soutěže ve čtyřhrách mužů i žen a samozřejmě také smíšené čtyřhře. Součástí sobotního odpoledního programu je vyhlášení výsledků ankety Stolní tenista roku 2021.

tz, red

Zavřít menu