Mimořádné sportovní akce tento týden na Klimešce

Nadcházející týden přinese do kutnohorské sportovní haly dvě významné akce mezinárodního charakteru. Nejprve se v úterý 10.1.2023 od 18 hodin svede další boj o body ve skupině B v Champions League Volley Women, kdy domácí SC Prometey Dnipro hostí rumunského mistra uplynulé sezony CS Alba Blaj.

Tato nejprestižnější volejbalová soutěž klubů bude mít na Klimešce už svoji druhou zastávku, v té první 20.12. si Ukrajinky ve fantastickém představení poradily s francouzským šampionem Volero Le Cannet poměrem 3.2 na sety. Dnipro je v tabulce skupiny B na třetím místě s jednou výhrou a porážkou, Rumunky okupují poslední 4. místo, když ze dvou zápasů ani jeden nevyhrály. Pokud Ukrajinky vyhrají a francouzské Volero Le Cannet padne s prvním Vero Volley Milano, dostane se Dnipro na postupové druhé místo.

Přijďte se zkrátka podívat na ten nejlepší ženský volejbal planety!

A současně s probíhajícími předzápasovými tréninky na hlavní hale se od úterý 10.1. začne u nás připravovat česká reprezentace házenkářů. Vůbec poprvé v historii hostíme áčkový výběr v házené, jehož vyvrcholením budou dva přátelské zápasy se Slovenskem. Ve středu 11.1. se k mužské reprezentaci přidá ještě reprezentace dorostenců, která využije až do neděle kompletní služby na Klimešce včetně ubytování a stravování. Zároveň proběhne na Klimešce v termínu 11.-12.1.2023 seminář trenérů házené.

Poprvé se bude v hlavní hale večer 13.1. pokládat speciální umělý povrch pro házenou, na kterém sehrají v sobotu 14.1. odpoledne nejprve svůj zápas se Slovenskem dorostenci a od 19:00 muži. V neděli 15.1. se karty obrátí, nejprve se utkají muži Česko vs Slovensko od 15:30, poté dorostenci. Vstupenky na zápas v síti Ticketstream.

Zápasy proběhnou i za spolupráce s domácím oddílem házené při TJ Sparta Kutná Hora.

Muži o uplynulém víkendu absolvovali turnaj ve Francii, kde podlehli Egyptu 30:33, ale ve druhém zápase pozvali všechny diváky na Klimešku výhrou nad Holandskem v opačném poměru 33:30. Po utkáních Dukly Praha v házenkářské extralize a v Evropském poháru Klimeška staví laťku zase o kousek výše a představuje divákům přátelské zápasy mužského národního týmu.

Michal Vavák

Zavřít menu