Tříkráloví koledníci vyrazili i ze sedlecké katedrály, do pokladniček lze přispívat do 15. ledna

V sobotu 7. ledna vyrazili do kutnohorských ulic a uliček tříkráloví koledníci. Na cestu jim mimo jiné v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele požehnal i sedlecký farář P. Pavel Tobek. V katedrále se sešlo na 50 koledníků, jejichž kroky mířili např. do blízkého Malína, Hlízova či na Třešňovku. Tříkrálovou sbírku již tradičně pořádá Oblastní charita Kutná Hora. Její letošní výtěžek půjde na služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením a duševním onemocněním Centra Přístav. Část také na provoz Dobrovolnického centra, které vysílá dobrovolníky do nemocnic, domovů sociální péče a pomáhá i ve střediscích charity.

V neděli se také katedrále v Sedlci konal již tradiční Tříkrálový koncert, na němž zahráli studenti varhanního oddělení Konzervatoře v Pardubicích pod vedením profesorů Aleše Bárty, Pavla Svobody a Michala Hanuše. Výtěžek z koncertu, na který dorazilo zhruba sto milovníků varhanní hudby, poputuje také na Tříkrálovou sbírku. Organizátorem koncertu byla Římskokatolická farnost Kutná Hora – Sedlec ve spolupráci s oblastní charitou.

Tříkrálová sbírka končí v neděli 15. ledna, je tedy stále ještě možné na ni přispět, a to buď online (na www.trikralovasbirka.cz), nebo přímo na tříkrálový účet (66008822/0800, variabilní symbol: 777955011), popř. do statických pokladniček, které jsou umístěny u partnerů Oblastní charity Kutná Hora.

rdk

V sobotu 7. ledna tříkráloví koledníci přinášeli radost a požehnání a pomáhali vybrat příspěvky do pokladniček na pomoc potřebným.

K tříkrálové písničce jim tentokráte krásně svítilo sluníčko. „Děkujeme všem koledníkům za jejich obětavost, se kterou vybírali příspěvky na pomoc potřebným. Děkujeme také všem, kteří přispěli do tříkrálových pokladniček. Velmi si darů vážíme. Přispívat lze i nadále do pokladniček u našich partnerů do 15. ledna,“ uvedla Marcela Mommersová z Oblastní charity Kutná Hora. Seznam pokladniček je k dispozici na webových stránkách charity ZDE.  Je možné také přispět z pohodlí domova bezhotovostně na tříkrálový účet 66008822/0800, variabilní symbol 777955011, a to až do 31. ledna. Aktuální výnos z tříkrálového koledování můžete sledovat na webových stránkách ZDE.

Než budou známé celkové výsledky letošní sbírky, můžete si zatím přečíst, jak pomáhá ta loňská v příbězích se šťastným koncem seniorce paní Martě nebo paní Monice a jejím holčičkám.

Příběh paní Marty aneb kde pomáhá Tříkrálová sbírka 2022 je k dispozici ZDE. 

Příběh paní Moniky je k dispozici ZDE. 

red

Foto: rdk, charita, pra

Zavřít menu