V sobotním turnaji minižáků 4+1 v Novém Veselí obsadil smíšený tým minižáků oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora v konkurenci jedenácti týmů solidní čtvrté místo. Zaslouženým vítězem celého turnaje se stal tým minižáků JISKRY Zruč nad Sázavou, který ve finále porazil domácí SOKOL Nové Veselí.

 

Tým minižáků oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora se v sobotu 23.února zúčastnil zimního přípravného turnaje DP STAVEBNÍ CUP 2013, který uspořádal v městské sportovní hale oddíl házené TJ Sokol Nové Veselí. V této kategorii se turnaje se zúčastnilo 11 týmů, rozlosovaných do 2 základních skupin. V skupině „A“ to bylo 6 týmů- SOKOL Nové Veselí, SOKOL Újezd u Brna, JISKRA Zruč nad Sázavou, STM Olomouc, TATRAN Litovel a 1.HC Pardubice, ve skupině „B“ to bylo 5 týmů – SOKOL Nové Veselí „B“, JISKRA Havlíčkův Brod, SOKOL Sokolnice, SHC Maloměřice a SPARTA Kutná Hora. Po odehrání základních skupin následovala utkání o umístění – křížem 1 s 2 v semifinále, z ostatních míst v utkáních o postup do utkání o umístění. A poté již následovala utkání o konečné pořadí v turnaji, postupně o 9.místo, 7.místo, 5.místo, 3.místo a turnaj vyvrcholil finálovým utkáním o konečné vítězství v turnaji. Hrálo se na 2 zmenšených hřištích, miniházená 4+1, hrací doba byla 2×7 minut.

Brankově se prosadili všichni
Zaslouženým vítězem celého turnaje se stal tým minižáků JISKRY Zruč nad Sázavou, který ve finále porazil domácí SOKOL Nové Veselí. Minižákům SPARTY Kutná Hora se v turnaji celkem dařilo. Ve své základní skupině porazili postupně Nové Veselí „B“ / o 5 branek /,  Havlíčkův Brod / o 7 branek / i Maloměřice / o 15 branek / a prohráli pouze se Sokolnicí / o 12 branek /. Ve skupině tak obsadili 2.místo a spolu se svým jediným přemožitelem postoupili do semifinále turnaje. V něm prohráli o 7 branek s pozdějším vítězem ze Zruče nad Sázavou, poté v utkání o 3.místo opět nestačili na Sokolnici, které podlehli o 5 branek. Konečné čtvrté místo konkurenci 11 týmů je určitě velmi solidní výsledek. Trenér Šnajdr byl s výkony většiny hráčů spokojen, za důležité označil i to, že se brankově dokázalo prosadit všech 8 hráčů a hráček tohoto smíšeného kutnohorského kolektivu.

 Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

Sestava a branky Sparty v turnaji celkem:

Valeš Jaroslav / br-1 / – Klouček Filip 13, Pavlík Jaroslav 12, Kocourková Martina 11, Závodský Ondřej 9, Šnajdrová Sára 7, Gavlasová Adéla 7 a Heroldová Bety 2.
Trenéři: Šnajdr Vít – Krupka Martin.

.

Zavřít menu