SK Sršni Kutná Hora – HC Buldoci Neratovice  3:4  (2:1, 0:0, 1:3)

Po týdnu volna přivítali Sršni na svém ledě Buldoky z Neratovic v patnáctém kole krajské soutěže. Domácí soupiska se na rozdíl od předchozího utkání naplnila obránci, ovšem pro zlomeninu ruky vypadl ze sestavy útočník Rudolfský a také nebyl k dispozici Hynek. Stanislav Bednář tak měl na přemýšlení, jak zastavit vítěznou šňůru Buldoků. Ti totiž hrají ve výborné formě, venku ještě neprohráli a již devět utkání v řadě neztratili ani bod.

Utkání začalo ve vysokém tempu a trochu smolně pro Sršně. David Jelínek již ve třicáté sekundě musel lovit puk ze své sítě, po rychle zakončené akci Buldoků. Vedení hosty nakoplo a byl jich plný led. Vytvářeli si jednu šanci za druhou a jen skvělé zákroky Davida Jelínka zabránily navýšení skóre. Sršni ustáli tlak a v šestnácté minutě využitou přesilovkou srovnali skóre. Tvrdou střelou se prosadil po Chmelařově nahrávce Jelínek. O dvě minuty později obránce Marvan poslal puk na Javůrka, který zajel do útočného pásma a střelou přes obránce otočil skóre. Do první sirény tento stav vydržel a tak Sršni odcházeli do kabin spokojenější.

Ve druhé třetině pokračovala atraktivní bitva obou soupeřů, ovšem gólově vyšla úplně naprázdno i přes množství střel na obou stranách. Rozhodnutí tedy měla přinést až poslední část.

Třetí třetina začala lépe pro Sršně. Již po pěti minutách hry vybojoval Jan Tvrdík puk za bránou soupeře a předložil ho Jelínkovi, který navýšil vedení Sršňů na 3:1. O minutu později právě Jelínek smolně vyhodil kotouč ze hřiště a musel na trestnou lavici. Buldokům se podařilo přesilovku těsně před jejím koncem využít a dostat se na kontakt. Opět je to nakoplo k maximálnímu nasazení a zatlačili Sršně do defenzivy. V polovině třetiny projel hostující útočník až před Davida Jelínka a přesným zakončením vyrovnal skóre. O pět minut později neratovičtí útočníci vyřešili situaci tři na dva dalším gólem a dokonali obrat. Sršni se pokoušeli o vyrovnání, ovšem docházely jim již síly. Nepomohla ani přesilovka v samém závěru a tak Neratovice zvítězily za tři body a ukončily Sršňům domácí neporazitelnost.

V šestnáctém kole, před sváteční přestávkou, Sršni odjíždějí na led Cvočkařů do Hořovic.

Branky Sršňů: Jelínek (Chmelař), Javůrek (Marvan), Jelínek (Jan Tvrdík)

Sršni: D. Jelínek (Kunášek) –  Vaněk, Chmelař, Švejda, Havelka, Čejka, Marvan, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Málek, Jiráň, Jelínek M., Tvrdík Jan, Siváček, Tvrdík Jiří II., Křeček (Šváb M.). Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde
Zavřít menu