Poslední letošní mistrovské utkání krajské soutěže před vánoční pauzou soutěže odjeli Sršni odehrát do Hořovic proti předposledním Cvočkařům. I když v sestavě chybělo několik důležitých hráčů a muselo se improvizovat, bylo tříbodové vítězství pro svěřence Stanislava Bednáře jasným cílem.

Utkání začalo po velmi krátkém rozbruslení na hrbolatém ledu lépe pro Sršně. Již po půlminutě hry domácí hráč fauloval a rozhodčí hořovický tým poslal do čtyřech. Výhodu po další půlminutě využil od modré čáry Siváček, kterého ke střele nahrávkou vyzval Švejda. Sršni se tlačili do útoku, ovšem v šesté minutě udeřili domácí po dobře sehrané situaci dva na jednoho a vyrovnali na 1:1. Vedení Sršňům v osmé minutě vrátil Jelínek, který nechytatelně tečoval střelu Jana Tvrdíka. Sršni byli aktivnější a v jedenácté minutě skórovali potřetí. V rychlém přečíslení si rozuměli Jelínek a zakončující Jan Tvrdík. Stav 1:3 vydržel až do první sirény.

Druhá třetina přinesla herně podobný průběh jako ta první. Po akci Siváčka, Javůrka a zakončujícího Jiřího Tvrdíka I. navýšili Sršni vedení. Po polovině utkání vyslal do útoku Havelka rozjetého Jelínka a ten prostřelil domácího brankáře popáté. Bohužel nedůslednost při bránění využili domácí ke druhému překonání Davida Jelínka a snaživý domácí tým měl chuť Sršně ještě potrápit. Při zvuku druhé sirény svítilo na tabuli skóre 2:5.

Třetí třetinu chtěli Sršni potvrdit svoje vedení a nepřipustit nějakou komplikaci. Domácí se ovšem chtěli ještě prosadit a v jeden moment to vypadalo, že se jim to povedlo. Po střele z blízkosti v závaru zvedli ruce na oslavu branky. Rozhodčí, kteří celé utkání velmi dobře zvládali, se však nenechali zmást a správně rozpažili. Po rozchodu hráčů z brankoviště se ukázalo, že kotouč má David Jelínek pod betonem „daleko“ od brankové čáry. Naopak tři minuty před koncem utkání zavěsil šestý kotouč do hořovické sítě Javůrek po spolupráci s Melounem a tak Sršni vyhráli i třetí třetinu.

Po přestávce v soutěži budou Sršni pokračovat domácím utkáním proti Žilině v sobotu 7.1.2017 od 17:00. Fanoušci ovšem mohou ještě letos vidět Sršně na domácím ledě v přátelském utkání 27. prosince proti HC Žabonosy, nebo shlédnout vánoční turnaj juniorů 26. prosince.

Branky Sršňů: Siváček (Švejda, Jiráň), Jelínek (Jan Tvrdík), Jan Tvrdík (Jelínek, Jiráň), Jiří Tvrdík I. (Javůrek, Siváček), Jelínek (Havelka), Javůrek (Meloun)

Sršni: D. Jelínek –  Siváček, Křeček, Švejda, Havelka, Marvan, Tvrdík Jiří II., Tvrdík Jiří I., Javůrek, Fišar, Jiráň, Jelínek M., Jan Tvrdík, Meloun, Hynek, Šváb M. Trenér Stanislav Bednář

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

 

Zavřít menu