SK Sršni Kutná Hora – SK Velc Žilina 8:0  (4:0, 2:0, 2:0)

Po přestávce soutěže přivítali v sobotu Sršni na svém ledě tým SK Velc Žilina, aby zahájili další šňůru zápasů základní části krajské soutěže. I když se pro zranění a nemoci hráčů zdálo, že budou potíže se sestavou, měl Stanislav Bednář nakonec k dispozici solidní kádr. Sršni chtěli plný bodový zisk proti soupeři ze spodních pater tabulky.

Utkání domácí hráči začali nervózním, rozpačitým výkonem. Soupeř, který přijel v minimálním počtu hráčů, napadal domácí rozehrávku a hra se mu dařila. Až ve dvanácté minutě se povedlo Janu Tvrdíkovi zužitkovat Jiráňovu nahrávku a dostat Sršně do vedení. O pět minut později se gólově prosadil jeho bratr Jiří Tvrdík I., který tečoval Vaňkovu střelu a Sršni se uklidnili. Začali svého soupeře přehrávat a výsledkem byla třetí branka z hole Jelínka po souhře druhé formace. Do sirény rozjetí Sršni udeřili ještě jednou, tentokrát Málek rozvlnil síť hostů po asistenci Jiřího Tvrdíka I.

Ve druhé části Stanislav Bednář zapojil do hry čtvrtý útok. Sršni si vytvářeli dostatek šancí a David Jelínek v kutnohorské bráně mnoho práce neměl. Další gól se ovšem povedlo vstřelit až čtyři minuty před druhou sirénou. Jiří Tvrdík I. po souhře s Javůrkem navýšil vedení na 5:0. A když už to vypadalo, že takhle třetina skončí, v čase 39:59 přišla parádní trefa Michala Havelky, který střelou z úhlu vymetl pavučiny v bráně Žiliny.

Na třetí část nastoupil jako strážce domácí brány Jan Březina a obraz hry se od té druhé nelišil. Sršni byli aktivnější, proměňovat šance se jim však moc nevedlo. Paradoxně až v oslabení dvě minuty před koncem zahřál promrzlé přihlížející svou akcí s chutí hrající Aleš Sádlo, který po souhře s obráncem Švejdou krásnou brankou oslavil svůj návrat do týmu po dlouhodobém léčení kolene. Kuriozitou, která se jen tak nevidí je fakt, že poslední branka padla do hostující sítě opět sekundu před sirénou (čas 59:59). Melounovu poslední střelu utkání na konečných 8:0 tečoval Jiří Tvrdík II.

Příští týden čeká Sršně odložené venkovní utkání 14. kola v krásné nové hale v sousední Čáslavi. Derby začíná v pátek 13. 1. od 18 hodin.

Branky Sršňů: Jan Tvrdík (Jiráň, Jelínek), Jiří Tvrdík (Vaněk, Javůrek), Jelínek (Jan Tvrdík, Jiráň), Málek (Jiří Tvrdík I.), Jiří Tvrdík I. (Javůrek), Havelka (Sádlo), Sádlo (Švejda), Jiří Tvrdík II. (Meloun)

SK Sršni: D. Jelínek, Březina –  Vaněk, Čejka, Švejda, Havelka, Marvan, Šváb L., Tvrdík Jiří I., Javůrek, Málek, Jiráň, Jelínek M., Jan Tvrdík, Siváček. Meloun, Jiří Tvrdík II., Sádlo, Šváb M., Fišar.  Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu