O víkendu bude Klimeška praskat ve švech fotbalem, házenou, florbalem a především pohárovým volejbalem

Zatím nejnáročnější víkend roku čeká Klimešku tuto sobotu a neděli. Na obou halách se prakticky nenajde volná skulinka, když hlavní hala bude až do pondělí večer patřit tomu nejlepšímu českému ženskému volejbalu a tréninková hala zažije fotbalový turnaj, házenkářské zápasy dorostu a mužů a v neděli turnaj florbalistů.

Celkově už šestý turnaj dětí a mládeže ve fotbale organizuje v sobotu 10. února v čase 8-16 na tréninkové hale Okresní fotbalový svaz, tentokráte by se mělo jednat o kategorii těch vůbec nejmenších fotbalistů do 9 let.

Fotbal vystřídá házená, když se představí domácí mladší dorostenci z TJ Sparta Kutná Hora, ti hostí od 16:00 protivníky z Pardubic. Od 18:00 se ve druhé lize mužů utkají stejné týmy a jedná se o úvodní střetnutí jarní části a první domácí utkání po zimní pauze. Poslední TJ Sparta se bude chtít odlepit ode dna tabulky, Pardubice přezimovaly na místě devátém.

Hlavní hala se bude pomalu připravovat na sportovní událost měsíce. Sobotní dopoledne se bude ladit centrální kurt, stavět reklamní LED perimetry a televizní věže pro pondělní přímé přenosy nebo mobilní tribuny pro zvýšení divácké kapacity. V sobotu odpoledne jsou na programu tréninky všech účastníků finále ČP, tedy VK Královo Pole Brno, TJ Ostrava, PVK Olymp Praha a VK Dukla Liberec.

V neděli 11. února zaplní na celý den tréninkovou halu florbalový turnaj mužů B, kutnohorská rezerva FBC se utká postupně v 9:00 s Buldoky z Radotína a od 12:30 s Benešovem.

Na hlavní hale dopoledne proběhnou povinné tréninky všech čtyř semifinalistů, a pak to vypukne. V nedělním zápase číslo 1 vyzve od 15:00 TJ Ostrava tým VK Dukla Liberec a od 18:00 se utkají v druhém semifinále týmy VK Královo Pole Brno (obhájce pohárové trofeje) a PVK Olymp Praha. Lístky stále k dostání přes web Ticketportal.cz, pravděpodobně k dostání i na místě v den zápasů. V pondělí 12. 2. se uskuteční boje o 3. místo (16:00) a v 19 hodin samotné finále a zápas o pohárovou trofej mezi vítězi obou semifinále.

Přijďte o víkendu zafandit na Klimešku, vybrat si můžete ze čtyř druhů kolektivních sportů!

Michal Vavák

Zavřít menu