O víkendu se na Klimešce rozhodne o vítězi Národní ligy ragbistů na vozíku

Jako vždy pestrou škálu sportů nabídne nadcházející sobota a neděle na Klimešce. Po roce přivítáme v kutnohorské sportovní hale zástupce hendikepovaného sportu a hned toho nejtvrdšího, závěrečné kolo České národní ligy ragbistů na vozíku určí mistra pro rok 2024! Do hry o víkendu vstoupí domácí divizní florbalisté, házenkáři-mladší dorostenci ve druhé lize ale i muži z TJ Sparta v SSRL. Už od čtvrtka se u nás připravuje na ME 2025 volejbalová reprezentace hráček do 18 let, které v neděli vystřídá výběr těch nejlepších českých basketbalistek kategorie U15.

Pararugby je nejtvrdší kolektivní sport hendikepovaných sportovců, hraje se na basketbalovém hřišti hlavní plochy Klimešky a o titul mistra roku 2024 se rozhodne mezi čtyřkou týmů – Captains, Prague Robots, SK Ostrava a Sittig Eagles. Sobotní program České národní ligy ragbistů na vozíku má od 12:00 na programu celkem 4 zápasy, v neděli 2 a krátce po poledni se dozvíme, kdo získá titul pro letošní rok.

V čele tabulky jsou s náskokem 9 bodů Roboti, za nimi na druhé příčce s 15 body borci z Ostravy. Třetí jsou Kapitáni (9 b.) a 6 bodů mají na svém kontě Orli.

Přijďte se podívat na Klimešku na netradiční podívanou a v akci uvidíte i třeba Aleše Kisého, českého reprezentanta ve vrhu koulí a v hodu oštěpem nebo diskem, který byl s letošní Paříží už na své celkově šesté paralympiádě. A nebo i několik hráčů, kteří reprezentovali naši zemi na nedávném mistrovství Evropy divize B v pararugby ve finském Pajulahti, kde se vybojovalo skvělé 4. místo.

Klimeška patří mezi časté hostitele hendikepovaného sportu, v historii to byli zejména paraflorbalisté (2x finále playoff české paraflorbalové ligy), právě ragbisté na vozíku a nebo v listopadu 2022 se v Kutné Hoře konalo i závěrečné kolo Českého poháru v basketbale na vozíku.

Neděle 20.10. bude ve znamení třech mistrovských utkání. V 15 hodin na tréninkové hale nastoupí domácí mladší dorostenci z házenkářské TJ Sparta proti Strakonicím, lídru tabulky, který z pěti odehraných zápasů ještě neprohrál. Po nich se od 17:00 ve Středočeské společné regionální lize mužů odehraje derby mezi Kutnou Horou a Kolínem! Domácí házenkáři jsou v tabulce třetí, Kolín na šestém místě.

Od 17:00 bude hlavní hala patřit diviznímu florbalu a sice zápasu mužů mezi FBC VHST Kutná Hora a TJ Hodonice. Sedmý a desátý tým tabulky florbalové divize D bude bojovat o další body, FBC je zatím doma na Klimešce stoprocentní.

O víkendu nebude na Klimešce nouze ani o tréninkové pobyty. Už od čtvrtka 17.10. se na tréninkové hale (do neděle) připravuje v rámci nového reprezentačního cyklu volejbalový výběr těch nejlepších českých hráček do 18 let. Pod vedením headcoache Radka Krpače (mj. trenér Národního volejbalového centra na Kladně se zkušenostmi z Německa – mistr ligy s U20 a U18 u Schweriner SC v německé bundeslize nebo i jako asistent u VK Brno mistr české ligy) absolvují volejbalistky celkem bezmála dvacet tréninkových hodin včetně regenerace v kutnohorském bazénu.

V neděli volejbalový kemp vystřídá basketbal a sice třídenní kemp (20.-22.10.) výběru hráček do 15 let.

Michal Vavák

 

Zavřít menu