Již více než třicetiletou tradici má dětský tábor, který pořádá občanské sdružení DST Olympia KH ve spolupráci se ZŠ TGM Kutná Hora pro děti s kladným vztahem ke sportu a aktivnímu pobytu v přírodě. Tábor ve své historii několikrát změnil místo konání, až v roce 1997 našel téměř ideální podmínky v rekreačním středisku Želivka na Vysočině.

 

Letos tedy děti z Kutné Hory a okolí zamíří do krásného údolí říčky Želivky již po sedmnácté, konkrétně to bude od 21. července do 2. srpna 2013. Hlavní součástí táborového programu je sport. Velmi oblíbené jsou především sportovní hry, tedy fotbal, florbal, softbal, basketbal, házená, vybíjená či přehazovaná. Dále nechybí nabídka celé řady atletických disciplín, tedy různé druhy běhů, skoků, hodů, vrhů a samozřejmě jsou zde i místní „speciality“ jako je např. letní biatlon, horská štafeta, pahorek či běh do schodů u zdejší hydroelektrárny. Pokud přeje počasí, je možno využívat k osvěžení a plavání i venkovní 25 m bazén. Ale samozřejmě se najde čas také na jiné, nesportovní aktivity. Je totiž připravena i spousta celotáborových her a soutěží, ve kterých sport rozhodně hlavní roli nehraje. Některé části denního programu jsou navíc tvořeny dle přání dětí, takže prakticky každý má šanci najít si zde svou oblíbenou činnost.

Opravdovým vrcholem tábora jsou bezesporu závěrečné olympijské hry. Účastníci jsou rozděleni do států a následně již vše probíhá téměř jako na skutečné olympiádě. Děti na okamžik opustí areál tábora, ten se přemění na olympijskou vesnici a do ní začínají postupně přijíždět jednotlivé sportovní výpravy. Následující den proběhne slavnostním zahájení olympijských her s nástupem států, vztyčením vlajky a zapálením ohně a pak už se rozběhne 5 denní sportovní program s cca 30 různými soutěžemi vrcholící slavnostním zakončením her a vyhlášením konečných výsledků.

Tábor je v letošním roce určen pro chlapce a dívky ročníku narození 1997 a mladší a přihlášku je možno vyplnit on-line na internetových stránkách, kde lze zároveň získat i další podrobnější informace o táboře.

Tomáš Kaprálek, hlavní vedoucí tábora

.

Zavřít menu