Profesionální a dobrovolní hasiči Středočeského kraje soutěží v požárním sportu na stadionu Olympia, součástí zahájení bylo udílení medailí a plaket za zásluhy

Krajská soutěž v požárním sportu profesionálních a dobrovolných hasičů byla na stadionu Olympia v Kutné Hoře slavnostně zahájena 15. června za účasti představitelů HZS Stč. kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, starostů Kutné Hory a Čáslavi a řady dalších hostů. Součástí zahajovacího ceremoniálu bylo udílení medailí a plaket za zásluhy i vyhlášení výsledků soutěže Krchlebská věž.

Náměstek krajského ředitele plukovník Miloš Hladík předal medaili HZS Stč. kraje za dlouholetou kvalitní spolupráci Jaroslavu Duškovi, starostovi Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.  U příležitosti 50. výročí založení profesionálních hasičů v Kutné Hoře byly předány plakety bývalým příslušníkům HZS, kteří v Kutné Hoře sloužili 25 a více let, nebo byli ve funkci velitele útvaru.  Oceněni byli bývalí příslušníci: Miloš Stareček, Luboš Koten, Ladislav Tvrzník, Miroslav Hirš, Luboš Kovanda, Jan Budínek, Jaroslav Ambrož, Oldřich Stratil, Jiří Cukr, Emil Vojtíšek, Martin Malina a František Turkovský.  Bývalí příslušníci Zdeněk Voseček a Pavel Říha převzali plaketu 8. června při soutěži Krchlebská věž. Dodatečně bude předána plaketa Josefu Svobodovi, který sloužil u HZS v letech 1969-1985.

Záslužná medaile krajského sdružení hasičů byla udělena Jiřímu Pokornému, řediteli územního odboru HZS.

Profesionální a dobrovolní hasiči ze Středočeského kraje se v sobotu utkali v běhu na 100 metrů s překážkami a štafetě 4 x 100 metrů s překážkami. Soutěž pokračuje dnes 16. června požárním útokem. Vyhlášení výsledků se uskuteční ve 14.30 hodin, k dispozici budou i na www.hzscr.cz.

pra

Zavřít menu